Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου η εκδήλωση «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κ. Γιαννόπουλο, τον Δ/ντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  Μ. Σφακιανάκη, τον Εμπορικό Δ/ντή της Microsoft Ελλάς Κ. Λουκά και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  Δ. Καρλαύτη.
|download file .jpg 98Kb|


|download file .jpg 90Kb|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επισημαίνει την ανάγκη καθοδήγησης των παιδιών, ώστε η χρήση του Διαδικτύου να είναι ασφαλής και εκπαιδευτική στην εκδήλωση με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων».


|download file .jpg 92Kb|


Γ. Πατούλης: « Όπως δεν περιμένουμε από τους άλλους να μάθουν τα παιδιά μας να διασχίζουν μια λεωφόρο, έτσι και δεν ολιγωρούμε στο να τους μάθουμε πώς να ταξιδεύουν στον αχανή κυβερνοχώρο»

Την ανάγκη ενημέρωσης των γονέων για τα οφέλη και τους κινδύνους που συνεπάγεται για τα παιδιά η χρήση του διαδικτύου, ώστε να μπορούν να τα καθοδηγήσουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά και η χρήση του Διαδικτύου να είναι περισσότερο ασφαλής και εκπαιδευτική, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ στην εκδήλωση με θέμα: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Μέσα από τα μάτια των νέων».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς σε συνεργασία με το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), με στόχο να δώσει βήμα σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους φορέων να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η πλοήγηση των ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «πολλοί γονείς δεν έχουν αντιληφθεί ότι χρειάζεται προσοχή και καθοδήγηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν στο Διαδίκτυο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαύονται γιατί είναι αδύνατο να γνωρίζουν τί μπορεί να συμβαίνει ή λέγεται στο Internret. Όπως δεν περιμένουμε από τους άλλους να μάθουν τα παιδιά μας να διασχίζουν μια λεωφόρο, έτσι και δεν ολιγωρούμε στο να τους μάθουμε πώς να ταξιδεύουν στον αχανή κυβερνοχώρο. Είναι πολύ σημαντικό –τόνισε- οι γονείς να αφιερώνουμε χρόνο με τα παιδιά μας, ώστε να εξερευνούμε μαζί το Internet και τις  διάφορες ιστοσελίδες, συμμετέχοντας μαζί τους σ΄αυτό το ταξίδι στον κόσμο της πληροφορίας και της διασκέδασης».

Παράλληλα, προκειμένου το Διαδίκτυο να είναι ασφαλές για τα παιδιά μας ο κ. Πατούλης κατέθεσε ορισμένες επισημάνσεις όπως να βάζουμε κάποιο όριο στο χρόνο που ξοδεύει ένα παιδί στο διαδίκτυο, να τους επισημαίνουμε να μην δίνουν προσωπικές πληροφορίες, να μην δέχονται να συναντήσουν κάποιον που γνώρισαν μέσω διαδικτύου, να μη δώσουν σε καμία περίπτωση αριθμούς πιστωτικής κάρτας ή άλλους κωδικούς, να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο με την ίδια ευγένεια και καλούς τρόπους όπως και στην κανονική τους ζωή.

Ενδεικτικά είναι τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» σε 897 έφηβους από σχολεία της Αττικής, σύμφωνα με την οποία οι πιο συνηθισμένες καταγγελίες αφορούν πορνογραφία, απόπειρες αυτοκτονίας, τζόγο, σεξουαλική παρενόχληση, πώληση ναρκωτικών ουσιών, υποκλοπή πιστωτικών καρτών και φωτογραφιών και ψυχολογικό εθισμό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο