Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανακοινώνει τη διοργάνωση για 2η χρονιά από το Δ.Δ.Υ του Μήνα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 71Kb|

«Μήνα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου» διοργανώνει από 1 έως 31 Μαρτίου 2011 το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας (Δ.ΔΥ), για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού κατά το προηγούμενο έτος. Τη φετινή δράση θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γεώργιος Πατούλης, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λ. Αλεξάνδρας 196).

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, θεσμοθετημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας. Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & ʼθλησης, την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού.

Η δράση που στόχο έχει την ενημέρωση, τον έλεγχο και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, δεύτερου σε θνησιμότητα καρκίνου στον αναπτυγμένο κόσμο, αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο