Ξεκινάει από το Δημοτικό Πολυιατρείο το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από παλαιότερο εμβολιασμό σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου.


Tο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης και προαγωγής της Υγείας του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) που εφαρμόζεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ξεκινά τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 πρόγραμμα Αντιφυματικού Εμβολιασμού στους μαθητές της Α’ τάξης στα δημόσια και σε ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου.


Η πρώτη φάση του προγράμματος που ξεκινά τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, αφορά στον αντιφυματικό εμβολιασμό των μαθητών της Α’ τάξης και όσων παιδιών δεν εμβολιάστηκαν στο παρελθόν, στα 15 δημόσια Δημοτικά Σχολεία.


Σε δεύτερη φάση, από 2 Δεκεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2013, θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου «Ελληνική Παιδεία», «Εκπαιδευτήρια Δούκα» και την ελληνογαλλική σχολή «Ουρσουλίνες» και «Ελληνοαγγλική Αγωγή».


Το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού που περιλαμβάνει Δερμοαντίδραση Μantoux και εμβολιασμό με BCG, θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή των εθελοντών παιδιάτρων Ελένη Μελιάδου, Αναστασία Φλώκου, Κατερίνα Καρακοντίνου, Στέλιου Ντούβλη, όπως, επίσης, της επισκέπτριας Υγείας από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Μάγιας Μαρκοπούλου. Το συντονισμό της δράσης έχει η υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 213 2031914.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη του φετινού προγράμματος, δήλωσε: «Και φέτος, όπως πράττουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουμε το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, τους προσφέρουμε τη φροντίδα που χρειάζονται για την πρόληψη και προστασία της Υγείας τους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο