Ένας νέος κύκλος μαθημάτων του προγράμματος «Οδυσσέας» ξεκινά στο Δήμο Αμαρουσίου για την εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό

Print Friendly, PDF & Email
Έπειτα από την μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε το καλοκαίρι στο Μαρούσι, το πρόγραμμα «Οδυσσέας» για την εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό, ένας νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της Αγίου Κωνσταντίνου.


Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την ένταξη των ιδίων και των οικογενειών τους στην ελληνική πραγματικότητα.


Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.                    


Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην πόλη του Αμαρουσίου αφορούν στο επίπεδο Α1, όπου οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν σε εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, στην ιστορία και στον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας.  Αντίστοιχα, στο επίπεδο Α2 θα διδαχθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχεία της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού.


Ήδη το περασμένο καλοκαίρι στα δύο τμήματα που λειτούργησαν στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της Αγ. Κωνσταντίνου και στην αίθουσα που βρίσκεται επί των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Πλαταιών, συμμετείχαν με καθημερινή παρακολούθηση 33 εκπαιδευόμενοι, εκ των οποίων ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι 27 εκπαιδευόμενοι.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού θα διεξαχθούν το Σάββατο 23 Νομεμβρίου 2013. Αιτήσεις θα γίνοντια δεκτές από την Τρίτη 15/10/2013 έως και τη Δευτέρα 4/11/2013.
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για πιστοποίηση Ελληνομάθειας θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Υπουργείου Παιδείας στα τηλέφωνα 2131311678 και 2131311667 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/955-dieksagogi-tis-diadikasias-pistopoiisis-gnosis-tis-ellinikis-glossas-kai-stoixeion-tis-ellinikis-istorias-kai-tou-ellinikoy-politismoy-ypikoon-triton-xoron-symfona-me-to-arthro-31-tou-n-4115-2013

Μετάβαση στο περιεχόμενο