Τον Αργύρη Παναγιωτόπουλο για τo πολυσήμαντο έργο του στον αθλητισμό τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Θεωρούμε την τοπική μας κοινωνία τυχερή που συγκαταλέγεστε στα μέλη της. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη προσφορά σαςdownload _.jpg file 52 KB
Για την πολυσήμαντη προσφορά του στον αθλητισμό τίμησε τον συμπολίτη μας Αργύρη Παναγιωτόπουλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Ο Αργύρης Παναγιωτόπουλος είναι μία εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο του αθλητισμού και το όνομα του έχει συνδεθεί άμεσα με την ανάπτυξη του αθλητισμού στο Μαρούσι.

«Στο πρόσωπο του Αργύρη Παναγιωτόπουλου τιμούμε εκείνους που με πάθος, θέληση και αγώνες προσέφεραν και προσφέρουν στον τόπο που ζουν. Θεωρούμε ότι η ενέργεια μας αυτή αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση σ’ έναν συμπολίτη μας που τίμησε και συνεχίζει εδώ και χρόνια να τιμά την πόλη μας, το Μαρούσι» ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, ενώ απευθυνόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο τόνισε:
« Θεωρούμε τιμή μας να μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα γι’ εσάς
κ. Παναγιωτόπουλε. Θεωρούμε την τοπική μας κοινωνία τυχερή που συγκαταλέγεστε στα μέλη της. Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη προσφορά σας».

« Δεν έκανα τίποτα άλλο από το καθήκον μου » δήλωσε πολύ συγκινημένος ο κ. Παναγιωτόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του για την μεγάλη τιμή όπως είπε στο πρόσωπο του.
« Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε τιμά η πόλη για την οποία έχεις δουλέψει, είναι μια αναγνώριση, αισθάνομαι πολύ ευτυχής».
Ο Αργύρης Παναγιωτόπουλος το 1948 μαζί με τον Μαρουσιώτη δικηγόρο Τάσο Πλαγιαννάκο ιδρύει τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Θωμά και ξεκινά την πολύπλευρη δράση του για τη συνολικότερη αναβάθμιση της περιοχής.
Με δικές του ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σημαντικά έργα υποδομής και ζωτικής σημασίας. Με δικές του ενέργειες λειτούργησε το πρώτο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Θωμά, πραγματοποιήθηκαν μεγάλα τεχνικά έργα και θεσμοθετήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.

Το 1956 ίδρυσε το ιστορικό Αθλητικό Όμιλο του Αγίου Θωμά Παραδείσου, ένας σημαντικός σύλλογος με εξαιρετική 50ετή δράση, που έκανε το Μαρούσι γνωστό και έξω από τα όρια της χώρας μας.

3.500 Μαρουσιωτόπουλα γνώρισαν τη χαρά του αθλητισμού μέσα σ’ αυτό το σύλλογο και 400 Πανελληνιονίκες και Βαλκανιονίκες αθλητές «γεννήθηκαν» μέσα σε αυτό το Αθλητικό Σωματείο.

Ο Αργύρης Παναγιωτόπουλος γνώστης της αθλητικής νομοθεσίας όσον και της τεχνικής των διαφόρων αθλημάτων προτιμήθηκε στην κατάκτηση επίλεκτων θέσεων της ελληνικής αθλητικής κοινωνίας.

Η θέση του Επίτιμου Προέδρου σε τέσσερις από τις σημαντικότερες αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας, ʼρσης Βαρών, Τένις, Πάλης και Τζούντο, αποδεικνύει το γεγονός της πανελλήνιας αναγνώρισης του ως εξέχουσα προσωπικότητα και το μέγεθος της προσφορά του στον Αθλητισμό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο