Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

«Ανοίγει ο δρόμος» για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου, μετά την απόρριψη από την ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463/2006 του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθηνών, της προσφυγής του Δορύλαου Κλαπάκη και του συνδυασμού « Πολίτες για το Μαρούσι », κατά των αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής. Με τις αποφάσεις αυτές, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής είχε απορρίψει αντίστοιχες προσφυγές των κ.κ. Κλαπάκη και Ρώτα, οι οποίοι επειχείρησαν να ακυρώσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε παρθεί με αυξημένη πλειοψηφία και προέβλεπε την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου Αμαρουσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων, η οποία γίνεται μέσα από διεθνή διαγωνισμό που εξασφαλίζει τη διαφάνεια της διαδικασίας, ο Δήμος Αμαρουσίου θα βγει πολλαπλά ωφελημένος, καθώς:


. Το όφελος για το ταμείο του Δήμου από τα χαμηλότερα επιτόκια των νέων δανείων σε σχέση με τα σημερινά θα ξεπεράσει τα 11εκ. ευρώ.


. Θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων


. Θα εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου


. Θα χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων σε όλη την πόλη, που θα ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο