Το Άγιο Φως και τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου μετέφερε και φέτος στο Μαρούσι ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣυνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων είχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Αμαρουσίου π. Νικόλαος (αριστερά) κατά την επίσκεψή τους στα Ιεροσόλυμα για την αφή του Αγίου Φωτός.

download _.jpg file 632 KBdownload _.jpg file 608 KB


 download _.jpg file 52 KB

Το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, μετέφερε, για δεύτερη χρονιά φέτος, στους κατοίκους του Αμαρουσίου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης, που μετέβη γι΄αυτό το σκοπό στα Ιεροσόλυμα, συμμετέχοντας στην επίσημη ελληνική διπλωματική αποστολή για την αφή του Αγίου Φωτός από το ναό της Αναστάσεως του Παναγίου Τάφου. Το Δήμαρχο της πόλης συνόδευσε στα Ιεροσόλυμα και ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Αμαρουσίου π. Νικόλαος.

Στην αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο ΄Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Μητροπολίτης Γεράσων Θεοφάνης, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην επίσκεψή του στους Αγίου Τόπους ο κ. Πατούλης είχε σύντομη συνάντηση με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος του ζήτησε να μεταφέρει τις ευλογίες του στους κατοίκους του Αμαρουσίου και ευχήθηκε το ΄Αγιο Φως, που με τη χάρη του Θεού παραλάβαμε και φέτος, να φωτίσει τις καρδιές όλων μας σε ένα κλίμα αγάπης και αδελφοσύνης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, που μετέφερε την ελληνική αποστολή, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο κ. Πατούλης και ο π. Νικόλαος  μετέφεραν το ΄Αγιο Φως στην Μητρόπολη του Αμαρουσίου, όπου το υποδέχτηκαν ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεως μ΄ επικεφαλής τον αρχιμανδρίτη π. Σαράντη, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Υποδεχόμενος το ΄Αγιο Φως ο π. Σαράντης ευχαρίστησε τον «πρώτο πολίτη της πόλης που με βαθειά πίστη στις παραδόσεις της ορθοδοξίας μας μετέβη στα Ιεροσόλυμα για να φέρει το  ΄Αγιο Φως στους κατοίκους του Αμαρουσίου» και ευχήθηκε το ΄Αγιο Φως να φωτίσει τις καρδιές όλων μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με εμφανή συγκίνηση στο πρόσωπό του, στο σύντομο χαιρετισμό του αφού μετέφερε τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, αναφέρθηκε στην αξία της ορθόδοξης πίστης και ευχήθηκε το ΄Αγιο Φως να φωτίσει όλους να δρουν για το καλό και το κοινό συμφέρον ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλές και ποικίλες προκλήσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο