Το Μαρούσι ζει στο ρυθμό της Αποκριάς !!!

Print Friendly, PDF & Email
Η Πολυξένη τραγουδά για τα παιδιάΗ Στέλλα Κονιτοπούλου κλείνει την αυλαία

Σειρά  εκδηλώσεων με πολύ μουσική, χορό, κλόουν και ταχυδακτυλουργούς, θέατρο δρόμου, παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων, τραγούδι για τα παιδιά από την αγαπημένη τους Πολυξένη και νησιώτικο γλέντι με τη Στέλλα Κονιτοπούλου, οργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου για το φετινό εορτασμό της Αποκριάς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθούν την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2007.

Mε αφορμή τη διοργάνωση του 16ου Αποκριάτικου Ξεφαντώματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Ο Δήμος μας διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το «Αποκριάτικο Ξεφάντωμα», μια διοργάνωση θεσμό πλέον για την πόλη μας. Και φέτος οι συμπολίτες μας κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα και να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αποκριάς, που έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να ικανοποιούν όλα τα γούστα.
Σας προσκαλούμε όλους να δώσετε το παρόν στις εκδηλώσεις μας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί και φέτος την Ελληνική Αποκριά στο Μαρούσι».

Ειδικότερα το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 16ΟΥ Αποκριάτικου Ξεφαντώματος στο Μαρούσι έχει ως εξής :16o ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

|download _.jpg file 81 KB|

‘Αποκριάτικη εκδήλωση για τα παιδιά του
Σικιαριδείου Ιδρύματος’
Ένα μικρό τσίρκο με ζωάκια και ταχυδακτυλουργούς , χαρίζουν κέφι και χαρά στα παιδιά του Σικιαριδείου Ιδρύματος που γιορτάζουν την αποκριά, με διασκεδαστικά δρώμενα, μουσική και χορό.
Πολυψυχαγωγικό Κέντρο Δήμου Αμαρουσίου:
Βασ. Σοφίας 85

Ώρα: 11:00-13:30

|download _.jpg file 47 KB |

 ‘Ελάτε να χορέψουμε’
Οι χοροί, το πιο ζωντανό και γνήσιο κύτταρο της αποκριάτικης διασκέδασης έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση εδώ στο Μαρούσι . Στους ρυθμούς του μάμπο, της σάμπα και του λάτιν, ελάτε να ζήσουμε την ξεγνοιασιά των ημερών, σε μια γιορτή που καταλήγει σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι, με μουσικό πρόγραμμα !
Το τέμπο «δίνουν» τα τμήματα Χορού του Δήμου Αμαρουσίου.
Αίθουσα  εκδηλώσεων  Δημαρχείου Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9


Ώρα: 22:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

|download _.jpg file 355 KB|

‘ Η Πολυξένη τραγουδά για όλα τα παιδιά’
Το εφηβικό ίνδαλμα η Πολυξένη, ερμηνεύει με αίσθημα και χιούμορ, αγαπημένες μελωδίες των teenagers και η διάθεση ανεβαίνει στα ύψη.

Πλατεία « Αλέξανδρου Γαρδέλη» (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)


‘Ωρα 12:30

‘Το Γαϊτανάκι των παιδιών’
Tα παιδιά ζουν στους ρυθμούς του καρναβαλιού και χορεύουν στο γαϊτανάκι, ενώ ανιματέρ και αρλεκίνοι, συμπληρώνουν το μεγάλο πανηγύρι με πολλά τρελλοπαιχνίδια !

‘Επιστρατεύω τη φαντασία μου και δημιουργώ’
Δημιουργήστε τη δική σας μάσκα και μάθετε τα «μυστικά» της Ζωγραφικής Προσώπου. Χρώματα, πινέλα και πρωτότυπες ιδέες από τα εργαστήρια εφαρμοσμένων τεχνών & ζωγραφικής ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου. Ξυλοπόδαροι και ανιματέρ βάζουν τη δική τους πινελιά .
Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’ (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)
Ώρα 11:30-13:00

(οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παράλληλα, στον ίδιο χώρο)
Οι Μωμόγεροι σε μια μουσική παράσταση δρόμου’
Θέατρο δρόμου και αναβίωση αποκριάτικων εθίμων, από το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Σατυρικές παραστάσεις και δρώμενα με ρίζες στην διονυσιακή παράδοση ‘πλημμυρίζουν’ τους πεζόδρομους του Κέντρου του Αμαρουσίου και μας παρασύρουν σε μια γιορτή για όλες τις ηλικίες.
Πεζόδρομοι Κέντρου Αμαρουσίου  Ώρα:12:00-13:00

‘Μουσικό γαϊτανάκι’
Οι Μωμόγεροι, αφού παρουσιάσουν μια μοναδική μουσική παράσταση στους πεζόδρομους του Κέντρου του Αμαρουσίου, καταφθάνουν στην Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’, για ένα μουσικό γαϊτανάκι με πολύ χορό και σάτιρα.
Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’ (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)
Ώρα: 13:00-13:30

 ‘Ελληνική αποκριά’
Χοροί από τη νησιωτική Ελλάδα, από το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων ‘Ο Κρηταγενής Ζεύς’, με τη συμμετοχή ορχήστρας. Νότες καρναβαλιού απ’όλη την Ελλάδα στο Μαρούσι.
Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’ (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)
Ώρα 13:30 – 14:30

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ & ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

|download _.jpg file 243 KB|

Με συστατικά την πρωτοτυπία, το κέφι, τη φαντασία και εμπνευσμένοι από την τρέχουσα επικαιρότητα, οι συμμετέχοντες στο ’16Ο Αποκριάτικο Ξεφάντωμα’ παρελαύνουν, διανύοντας όλο το μήκος της οδού Βασ. Σοφίας !
Η παρέλαση με τα εντυπωσιακά άρματα και τις μεταμφιεσμένες ομάδες, θα ξεκινήσει στις 12:00 από τη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας & Δ. Γούναρη, θα διανύσει την οδό Βασ. Σοφίας και θα καταλήξει στη διασταύρωση της με τη Λ. Κηφισίας.


Ώρα:12:00-13.00  ‘Εναρξη από την Οδό Βασ. Σοφίας

‘Στους αποκριάτικους ρυθμούς του Λάτιν ‘
Οι μελωδίες ‘μπερδεύονται’ αριστοτεχνικά μεταξύ τους, όπως γνωρίζουν να το επιχειρούν οι Σακ Players, σε μια μουσική εκδήλωση με λάτιν ρυθμούς !!!
Εικοσιπενταμελής ορχήστρα και τέσσερις τραγουδιστές, αποτελούν το γκρουπ των Σακ Players και υπόσχονται πραγματικό πάρτι. Η επίδειξη κρουστών «κλέβει» την παράσταση.
Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’ (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)
Ώρα 13:00 -13:30

‘Μουσικές περιπλανήσεις’
Μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά, νησιώτικα και δημοτικά τραγούδια και τη συμμετοχή επταμελούς ορχήστρας.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι σε μια  γιορτή για όλα τα γούστα !

Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’ (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού  Ώρα: 13:30-15:30

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥΠαραδοσιακοί χοροί από τον Όμιλο Ελληνικών Λαϊκών Χορών «Ελένη Τσαούλη»

Μεγάλη χορευτική ομάδα με αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές προσφέρουν μοναδικό θέαμα.  Αναβίωση αποκριάτικων εθίμων και χοροί απ’ όλη την Ελλάδα.
Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’ (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)
Ώρα: 12:00

«Νησιώτικο γλέντι με τη Στέλλα Κονιτοπούλου»

|download _.jpg file 113 KB|

Στέλλα Κονιτοπούλου :
Η γνωστή φωνή του παραδοσιακού νησιώτικου τραγουδιού, την Καθαρή Δευτέρα, θα είναι μαζί μας για ένα πραγματικό ξεφάντωμα. Λαούτο, βιολί και αιγαιοπελαγίτικο χρώμα για την τελευταία ημέρα του Καρναβαλιού. Ένα μεγάλο γλέντι με όλους σας καλεσμένους.  Η λαγάνα και τα νηστίσιμα εδέσματα θα είναι προσφορά μας. ‘Κόστος συμμετοχής’ :. η καλή διάθεση, το κέφι σας και ο ατελείωτος χορός.
Πλατεία ‘Αλέξανδρου Γαρδέλη’ (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)


Ώρα: 12:30

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα:
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων: Τηλ.:210 8760122-5-7
Γραφείο Δημότη: Τηλ.: 210 8760000

Μετάβαση στο περιεχόμενο