Την κατασκευή νέων σχολείων στο Μαρούσι, διεκδικεί από τον Ο.Σ.Κ. η Νέα Δημοτική Αρχή.

Print Friendly, PDF & Email

download _.jpg file 133 KB|

Με τη Διοίκηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, τον Πρόεδρο Θεόδωρο Καρλαύτη και τον διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Παταργιά συναντήθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από το Δημοτικό Σύμβουλο και Εκπαιδευτικό Δημήτρη Καρλαύτη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διεκδίκηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων, με στόχο την ενίσχυση των σχολικών υποδομών του Αμαρουσίου.
Στη διοίκηση του Ο.Σ.Κ. τέθηκε υπόψη μια σειρά απο αναγκαία έργα. Συγκεκριμένα ζητήθηκε η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων:

* για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή του Αγίου Θωμά
* για το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο Αμαρουσίου, στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης
* για το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου στην περιοχή του κτήματος Βορρέ
* για το 9ο και 11ο Νηπιαγωγείο
* για το σχολείο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής
* η αλλαγή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου

Επίσης ζητήθηκαν και μια σειρά ακόμη μικρότερες παρεμβάσεις, που αφορούν κυρίως την κατασκευή νέων αιθουσών σε υφιστάμενα σχολικά συγκροτήματα.

Η Διοίκηση του Ο.Σ.Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και δεσμεύθηκε ότι:

* Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει ηκατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος στο οικόπεδο που στεγάζεται το υπάρχον 5ο Δημοτικό Σχολείο, στον ʼγιο Θωμά

* Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης του οικοπέδου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο σχολικό κτίριο που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο Αμαρουσίου, στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης
* Θα κατασκευαστεί νέο σχολικό κτίριο στο οικόπεδο που στεγάζεται σήμερα σε διάσπαρτες αίθουσες το 6ο Λύκειο στο Κτήμα Βορρέ, οι οποίες θα γκρεμιστούν.
* Σύντομα ξεκινά η κατασκευή του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 11ο Νηπιαγωγείο.
* Προτάθηκε από τον Ο.Σ.Κ. αντί να αλλαχθεί η στέγη του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Αμαρουσίου, να γκρεμισθεί το υφιστάμενο και να κτισθεί στη θέση του ένα νέο κλειστό γυμναστήριο. Η πρόταση αυτή θα εξετασθεί από τη Δημοτική Αρχή.
* Για την κατασκευή Σχολείου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής προτάθηκε απο τον ΟΣΚ να διερευνηθεί η δυνατότητα διαδημοτικής συνεργασίας, προκειμένου το σχολείο αυτό εφόσον κατασκευασθεί, λόγω του πολύ υψηλού κόστους του να καλύπτει τις ανάγκες όλων των Δήμων της ευρύτερης περιοχής.
* Η Διοίκηση του Ο.Σ.Κ. δεσμεύθηκε επίσης και για την κατασκευή μιας σειράς αιθουσών σε υφιστάμενα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη Διοίκηση του Ο.Σ.Κ. ο Γιώργος Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Διεκδικούμε συστηματικά και με ολοκληρωμένο σχεδιασμό την ενίσχυση των υποδομών εκπαίδευσης της πόλης μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα σε σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα και με ανθρώπινες συνθήκες.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο