Το Μαρούσι τίμησε τη μεγάλη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικός Οκτώβρης» Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει τιμητική πλακέτα στη μεγάλη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, «τιμές ένεκεν για τη σπουδαία προσφορά της στη μουσική και στον πολιτισμό και με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσφέρει ανθοδέσμη στο μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου που είχε τη διεύθυνση και την  ενορχήστρωση της μουσικής τιμητικής συναυλίας.Η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου, ερμήνευσε τραγούδια μελοποιημένα από την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικάνωρ, τη σύζυγό του Μαρίνα και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππα.

Στιγμιότυπα από τη Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου στην τιμητική συναυλία για τη μεγάλη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.Πλήθος θεατών και φίλων Τερψιχόρης Παπαστεφάνου παρακολούθησε τη συναυλία αφιέρωμα στη μεγάλη μαέστρο για την πολύτιμη προσφορά της στη μουσική και στον πολιτισμό.Ο ερμηνευτής Δ. Μπάσης που συμμετείχε στη τιμητική συναυλία με τη σύζυγο του Δημάρχου Μαρίνα Σταυράκη,την Πρόεδρο της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου Τούλα Λαζάρου.


Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα το Μαρούσι τίμησε τη μεγάλη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου για τη σπουδαία και μακρόχρονη προσφορά της στη μουσική και στον πολιτισμό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικός Οκτώβρης» του Δήμου Αμαρουσίου.      


Στη τιμητική συναυλία με τη συμμετοχή της ιδίας στη διεύθυνση και ενορχήστρωση του μουσικού προγράμματος, στο κατάμεστο από φίλους και θεατές αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, τη μεγάλη μαέστρο τίμησαν με την παρουσία τους, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικάνωρ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας κος Αντώνης Οικονόμου, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.
΄
Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου είναι ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τις περίφημες χορωδιακές διασκευές της των κύκλων τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη. Είναι η πρώτη που μετέφερε το έντεχνο ελληνικό τραγούδι σε χορωδιακή μορφή και που τολμά να το συνοδεύει λαϊκή ορχήστρα.
 Έχει συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες, μεγάλους καλλιτέχνες και σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Έχοντας στο ενεργητικό της πλήθος σημαντικών συναυλιών με την εμφάνιση της αυτή αποχαιρετά την ενεργό δράση.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου  σημείωσε:
«Σήμερα είναι μια μεγάλη βραδιά για το Μαρούσι. Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου θα είναι πάντα στη σκέψη μας διότι έχει προσφέρει μεγάλο έργο και όχι μεγάλα λόγια. Η Τερψιχόρη ενώνει όλο το Μαρούσι μέσα από το τραγούδι και τη δική της ιστορία. Σήμερα προσφέρουμε το δικό της cd στους Μαρουσιώτες, ένα μοναδικό μουσικό χορωδιακό έργο με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της μεγάλης μαέστρου που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη αγάπη η ίδια».
Σήμερα είναι για μας μια μεγάλη αρχή – ανέφερε ο Δήμαρχος- απευθυνόμενος στη μαέστρο. «Η δική σου πνευματική σκέψη και πρωτοβουλία θα πάει σε κάθε άκρη της Ελλάδας μέσω αυτού του cd. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρευρίσκονται, αλλά και στους συντελεστές για τη μεγάλη επιτυχία της βραδιάς». 


Ο κος Πατούλης τιμής ένεκεν προσέφερε στην κα Παπαστεφάνου τιμητική πλακέτα, στην οποία αναγράφεται:
«Στη μεγάλη μας μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου για τη σπουδαία προσφορά της στη μουσική και τον πολιτισμό και τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου».  
Η μαέστρος ευχαρίστησε τον κο Δήμαρχο για όλα όσα προσφέρει στην πόλη του Αμαρουσίου, καθώς και για την πρωτοβουλία του για τη διοργάνωση της τιμητικής αυτής βραδιάς.     


Το πρώτο μέρος του μουσικού προγράμματος ήταν αφιερωμένο στο «Μαρούσι του χθες». Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου με σολίστ τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ρένα Χαλιώτη ερμήνευσε τραγούδια μελοποιημένα από την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, με αφηγήτρια τη Μάρω Γεώργα. Το κοινό απογειώθηκε με το τραγούδι «Και Μαρούσι είναι εδώ», εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του με τα θερμό χειροκρότημά του.             
Ακολούθως, η Μικτή Χορωδία ερμήνευσε τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, όπως «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Μια μυγδαλιά» και «Το τραγούδι της ξενιτιάς», καθώς επίσης και τα έντεχνα λαϊκά του Ηλ. Ανδριόπουλου και Μιχ. Μπουρμούλη «Μην κλαις» και Πλατεία Βάθης» με σολίστ τις Ρένα Χαλιώτη και Σέβη Μωραϊτίνη.


Στη συνέχεια ερμηνεύτηκαν αποσπάσματα  από το «ʼξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη, όπως «Ένα το Χελιδόνι», «Της Δικαιοσύνης» με σολίστ τον Κρατερό Κατσούλη. Η βραδιά έκλεισε με αποσπάσματα από την «Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη, όπως «Όταν σφίγγουν το χέρι», «Λίγο ακόμα», με σολίστ το Δημήτρη Μπάση.                   


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης μετά το πέρας της μουσικής παράστασης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της βραδιάς προσέφερε στους  Κρατερό Κατσούλη και Δημήτρη Μπάση ως αναμνηστικά δώρα το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.        
 
Τη Μικτή Χορωδία συνόδευαν ο μουσικοί: Σέργιος Γιώτης στο φλάουτο, Γιώργος Κούβελας μπουζούκι, Ανδρέας Ίσαρης κιθάρα, Αχιλλέας Παναγούλης ακορντεόν, ʼννα Κουνάδη πιάνο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο