Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
Τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.


Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης Οκτωβρίου 2013 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2013.


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013  • Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων των μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους, καθώς και των συλλόγων, των Ν.Π.Δ.Δ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Προσκόπων & λοιπών φορέων της πόλης.

  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 201307:30 Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών
10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στη Δοξολογία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο & όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, Αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης
11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη.
Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
11:30 Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, Οδηγών & Προσκόπων και Συλλόγων.
Δεξίωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού  Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85).

Τραγούδια για το έπος του ΄40 θα παρουσιάσουν η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, συνοδευόμενη από την Ορχήστρα του Ωδείου, υπό την επιμέλεια της Διευθύντριας κας Φωτεινής Κοσκόρου. Συμμετέχει η μέτζο σοπράνο κα Σοφία Καπετανάκου.17:00 Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.


 


  
          
      


  

Μετάβαση στο περιεχόμενο