Το λεωφορείο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email(download zip file)


(download zip file)

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετείχε ενεργά στην χριστουγεννιάτικη καμπάνια του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την ενίσχυση του έργου του συλλόγου. Συγκεκριμένα, φιλοξένησε στις 3 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα, στην Πλατεία ΗΣΑΠ, το κινητό Χριστουγεννιάτικο λεωφορείο του συλλόγου.


Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο που παραχωρήθηκε από την ΕΘΕΛ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το οποίο επισκέφθηκε τους σημαντικότερους Δήμους της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη χώρα μας, την πρόληψη αυτών των προβλημάτων, καθώς και την ενημέρωση για τη δράση του συλλόγου. Το λεωφορείο εξυπηρετούσε επίσης κι ένα κινητό παζάρι, από το οποίο ο κόσμος που το επισκέφτηκε, προμηθεύτηκε είδη του συλλόγου. Η δράση αυτή του «Χαμόγελου του Παιδιού» περιελάμβανε και άλλες εκδηλώσεις όπως παραστάσεις από ταχυδακτυλουργούς και μάγους, πού έδωσαν έναν εορταστικό τόνο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου επιλέχθηκε μαζί με άλλους 15 Δήμους της Αττικής, από το «Χαμόγελο του Παιδιού», ως προορισμός του Χριστουγεννιάτικου λεωφορείου, με βασικά κριτήρια την πληθυσμιακή δυναμική του, την πρόσβασή του από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι υπάρχει έντονη η διάθεση και η προσφορά για τα παιδιά που έχουν ανάγκη βοήθειας και φιλοξενίας, καθώς στον Δήμο Αμαρουσίου υπάρχει «Σπίτι Φιλοξενίας» του συλλόγου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο