Το νέο πρέσβη της Κίνας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

(download zip file)

Εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας στον νέο πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κ. Luo Linquan, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Η συνάντηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, δείγμα των πολύ καλών σχέσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και των εκπροσώπων τόσο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας όσο και της ολυμπιακής πόλης Τσάο Γιανγκ.


Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε:


«Επισκέφθηκα το νέο πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη χώρα μας στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων που έχουμε ήδη αναπτύξει ως Δήμος με τη φίλη αυτή χώρα. Σχέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα την αδελφοποίηση του Αμαρουσίου με την ολυμπιακή πόλη Τσάο Γιανγκ.
Πιστεύω ειλικρινά πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Κίνα. Το 2008 είναι ολυμπιακή χρονιά, είναι η χρονιά του Πεκίνου, που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φιλοξενούνται σε μια χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει πολλά κοινά.


Και η Κίνα αλλά και η Ελλάδα είναι δύο χώρες με πλούσια ιστορία, με σημαντική προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Μας ενώνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αφού μέσα από τη διοργάνωση τους έχουμε την ευκαιρία και οι δύο λαοί να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε μόνο παρελθόν, αλλά και μέλλον.
Δεν έχουμε μόνο σπουδαία αρχαία ιστορία, αλλά δημιουργούμε και σημαντική νεότερη σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης, όπως στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην ανάπτυξη.


Προσδοκούμε αυτοί οι Αγώνες να μας δώσουν μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης τόσο των σχέσεων των δύο πλευρών, όσο και των δράσεων που από κοινού θα αναλάβουμε μελλοντικά».

Μετάβαση στο περιεχόμενο