Τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, συμμετέχοντας στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας

Print Friendly, PDF & Email







Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του προς το ακροατήριο.



Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους προέδρους της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και της ΕΜΕΚΑ.


Τις νέες κυτταρικές θεραπείες, την αναγέννηση του μυοκαρδίου μετά το έμφραγμα, τις εξελίξεις στη μεταμόσχευση και την εφαρμογή της «τεχνητής καρδιάς» είχε ως κεντρική θεματολογία το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας που διοργάνωσε η Εταιρία Μελέτης και Έρευνας Καρδιακής Ανεπάρκειας με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και της έγκαιρης έναρξης κατάλληλης θεραπείας στην καρδιακή ανεπάρκεια.


«Όταν η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας γίνει σε προχωρημένο στάδιο, τότε το 80% των ασθενών έχει προσδόκιμο επιβίωσης μικρότερο της πενταετίας. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι ο ασθενής να επισκεφθεί έγκαιρα τον καρδιολόγο και ο καρδιολόγος να προβεί άμεσα στα απαιτούμενα θεραπευτικά σχήματα που θα παρατείνουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής» τόνισε ο κ. Πατούλης.


Επεσήμανε, επίσης, τη σπουδαιότητα της ιατρικής εκπαίδευσης στις νεότερες εξελίξεις της καρδιακής ανεπάρκειας, μέσα από τη συμβολή καταξιωμένων επιστημόνων και τη σημασία της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης όλων των νέων καρδιολόγων στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας.


Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Τρυποσκιάδης, ο Πρόεδρος της ΕΜΕΚΑ κ. Αδαμόπουλος, ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, και πλήθος ειδικών και ειδικευομένων καρδιολόγων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο