Η φραστική βία και οι απειλές δεν πρόκειται να ακυρώσουν το έργο μας

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Εκτός των Τειχών» αλλά και όσων κρύβονται πίσω από αυτήνΗ πραγματοποίηση από πλευράς Διοίκησης του Δήμου της εκδήλωσης – ενημέρωσης των κατοίκων και εμπόρων της πόλης μας για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, η μεγάλη συμμετοχή του πολιτών σε αυτήν την εκδήλωση αλλά και η στήριξη που παρείχαν στη Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση του έργου, έχει προκαλέσει πανικό σε ορισμένες από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που έχουν συγκροτήσει ευκαιριακά, το πιο ετερόκλητο μέτωπο που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην πολιτική ιστορία της πόλης.


Ο πανικός αυτός εκδηλώνεται και εκφράζεται με πολλούς τρόπους, αλλά ο στόχος παραμένει ένας, να ακυρωθεί κάθε έργο που έχει προγραμματίσει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου.


Με την έκδοση αλλεπάλληλων ανακοινώσεων, γεμάτες με ψέματα, ανακρίβειες και φραστικές απειλές για την ακύρωση των έργων, επιχειρούν να εμφανίσουν το άσπρο μαύρο και να παραπληροφορήσουν την τοπική κοινωνία.


Ανάλογου ύφους και ήθους είναι και η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη «Εκτός των Τειχών».


Στην ανακοίνωση αυτή χαρακτηρίζει «στημένη» την εκδήλωση που παραβρέθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες μας επειδή προφανώς η συντριπτική πλειοψηφία τους τάχθηκε φανερά υπέρ του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης. Για τους «Εκτός των Τειχών» φαίνεται πως είναι στημένες όλες οι εκδηλώσεις όπου οι πολίτες δεν συμφωνούν με τις ακραίες απόψεις τους, ενώ προφανώς δεν είναι στημένες οι συγκεντρώσεις που διοργανώνουν κατά καιρούς οι ίδιοι και συμμετέχουν 5-10 φίλοι τους από το Μαρούσι και καμία 20αριά μεταφερόμενοι από γειτονικούς Δήμους.


Χαρακτηρίζουν την απόφαση της Διοίκησης να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της ως «φασιστική νοοτροπία και αντίληψη», ξεχνώντας προφανώς πως φασιστική είναι η δική τους αντίληψη, η αντίληψη που θέλει οι μειοψηφίες να επιβάλλουν τις απόψεις τους στις πλειοψηφίες.


Στην ίδια ανακοίνωση προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να ακυρώσουν τα έργα και τις πολιτικές της σημερινής Διοίκησης, έργα και πολιτικές που διαθέτουν αδιαμφισβήτητη δημοκρατική νομιμοποίηση αφού περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε από το 57% του μαρουσιώτικου λαού.


Είναι ολοφάνερο ότι οι «Εκτός των Τειχών» επενδύουν στη «μπαχαλοποίηση» της τοπικής πολιτικής ζωής. Το δυστύχημα, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη παράταξη χρησιμοποιείται και μπαίνει μπροστά στο «χορό της δυναμικής αντιπαράθεσης», γιατί πίσω από αυτήν θέλουν να κρυφτούν οι δύο άλλες δημοτικές παρατάξεις που έχουν συγκροτήσει ένα ετερόκλητο μέτωπο.


Αυτή η ετερόκλητη συμμαχία, ο συνασπισμός των δυνάμεων της αδράνειας και της ανευθυνότητας, βάζει μπροστά τους «Εκτός των τειχών» γιατί φοβούνται οι ίδιοι να τα βάλουν ευθέως με την πλειοψηφία των πολιτών, που θέλουν να γίνει έργο στην πόλη.


Η προσπάθεια να ακυρωθεί το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου δεν αποτελεί μια απλή πολιτική διαφωνία μεταξύ της Διοίκησης και κάποιων δημοτικών παρατάξεων. Πίσω από αυτή τη διαφωνία, συγκρούονται δύο διαφορετικές ιδεολογίες.


Στη μια πλευρά της σύγκρουσης βρίσκονται οι δυνάμεις της υπευθυνότητας και της αποτελεσματικότητας, οι κοινωνικές δυνάμεις που επιθυμούν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, την οικονομική ανάκαμψη του τόπου και την παραγωγή έργου. Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται με αυτήν την πλευρά.


Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις της μιζέριας, της αδράνειας και της ανευθυνότητας. Οι οπαδοί της βίας και της σύγκρουσης, που υποδαυλίζουν τις κοινωνικές εντάσεις και επενδύουν στην ανασφάλεια των πολιτών. Είναι οι δυνάμεις που δεν τους ενδιαφέρει το έργο και το αποτέλεσμα, γιατί εκτρέφονται από τη διαιώνιση των προβλημάτων. Σε αυτό το στρατόπεδο ανήκει η ετερόκλητη συμμαχία κάποιων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου μας.


Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τους οπαδούς της βίας και της έντασης. Οι «νοικοκυραίοι» της πόλης μας είναι συντριπτικά περισσότεροι από τους «μπαχαλάκηδες».


Οι πολίτες μας βλέπουν και μας κρίνουν.


Προχωράμε μπροστά, στην υλοποίηση του έργου μας, έχοντας τη στήριξη των συμπολιτών μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο