Συνέντευξη Δημάρχου Αμαρουσίου κ.Γιώργου Πατούλη στο περιοδικό ‘Lets Go’ (Μάιος 2010)

Print Friendly, PDF & Email

Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου: Η «καρδιά» της Αττικής χτυπά στο Μαρούσι

Ποιο είναι το προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου; Πως θα χαρακτηρίζατε την πόλη σας;

Το προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου είναι το προφίλ μιας σύγχρονης και ταυτόχρονα ανθρώπινης πόλης,  που εδώ και χρόνια αποτελεί  το μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο του Λεκανοπεδίου.

Μπορούμε να πούμε ότι το Μαρούσι είναι μια πόλη αυθύπαρκτη, πολυδύναμη και πολυπρόσωπη.

Αναπόσπαστο κομμάτι του ιστού του προαστίου μας αλλά και της τοπικής μας ταυτότητας  αποτελούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α., οι οποίες φιλοξένησαν τους  πιο επιτυχημένους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη διεθνή εικόνα του Αμαρουσίου.

Η πόλη μας έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών, με τρεις σταθμούς μετρό, δύο του προαστιακού, αλλά και δεκάδες λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων πολιτών. Και ταυτόχρονα διαθέτει και ένα μοναδικό στην Ελλάδα αυτόνομο δίκτυο Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι στο Μαρούσι επίσης βρίσκεται η έδρα των σημαντικότερων επιχειρήσεων της χώρας μας. Ενώ ταυτόχρονα στα διοικητικά όρια της πόλης βρίσκεται το δάσος Συγγρού, ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου.

Όλα τα παραπάνω μας επιτρέπουν σήμερα να έχουμε τη δυνατότητα  να προσφέρουμε στον κάτοικο και τον επισκέπτη μας εκατοντάδες ποιοτικές επιλογές για αγορές, διασκέδαση, πολιτισμό, περίπατο.

Ο Δήμος ανταποκρίνεται στο προφίλ της πόλης που μας περιγράψατε;

Μια σύγχρονη πόλη σαν το Μαρούσι, οφείλει να διαθέτει έναν οργανωμένο  Δήμο, που να προσφέρει αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες.

Και σε αυτό τον τομέα διακρινόμαστε. Στα πλαίσια αυτά:

• Αναπτύσσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν ως δημοτική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Και για την προσπάθειά μας αυτή έχουμε κερδίσει σημαντικές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.
• Έχουμε αναπτύξει ένα σημαντικό «δίκτυ κοινωνικής προστασίας». Το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: τη λειτουργία 13 Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, στους οποίους φιλοξενούμε πάνω από 1000 παιδιά. Τη λειτουργία 6 ΚΑΠΗ για να στηρίζουμε στην πράξη αυτούς που μας μεγάλωσαν. Ένα Δημοτικό Πολυιατρείο στο οποίο περισσότεροι από 40 εθελοντές γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 5000 πολίτες ετησίως. Το Δημοτικό μας Ασθενοφόρο. Τα προγράμματα στήριξης των οικονομικά ανίσχυρων συμπολιτών μας.
• Διαθέτουμε ένα ισχυρό Δίκτυο Μουσείων και χώρων Πολιτισμού (Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης , Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Μουσείο Τσαρούχη, Σπαθάρειο Μουσείο, Λαογραφικό Μουσείο, Υπαίθριο Μουσείο Ολυμπιακής Γλυπτικής)  καθώς και την Έκθεση Κεραμικής, που καθιστούν τον πολιτισμό αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.
• Περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας συμμετέχουν στα Δημοτικά Αθλητικά Προγράμματα και πάνω από 1.500 στα Προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού μας Ωδείου.

Το Μαρούσι είναι μια πόλη με πλούσιο παρελθόν, δυναμικό παρόν και μέλλον που βασίζεται σε γερά θεμέλια.

Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να έρθει ο επισκέπτης στην πόλη σας;

Υπάρχουν 6 σημαντικοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος το Μαρούσι και να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του.

• Οι πολλές και ποιοτικές επιλογές που προσφέρει στον επισκέπτη η πόλη μας για αγορές, διασκέδαση και πολιτισμό. Επιλογές που θα γίνουν ακόμη περισσότερες όταν θα ολοκληρωθεί η Βιοκλιματική Ανάπλαση του παραδοσιακού Εμπορικού μας Κέντρου, που έχουμε προγραμματίσει να γίνει μέσα στο 2010.
• Η εύκολη πρόσβαση, που γίνεται ακόμη ευκολότερη εξαιτίας της ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου δικτύου δημόσιων συγκοινωνιών, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει με άνεση και ασφάλεια τις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων επισκεπτών.
• Οι ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις, σημείο παγκόσμιας αναφοράς και άρρηκτα συνδεδεμένες με την εικόνα της πόλης.
• Το σημαντικό δίκτυο Μουσείων και Χώρων Πολιτισμού που διαθέτουμε και καθιστούν τον πολιτισμό αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας ταυτότητας.
• Η επαφή με τη φύση, μέσα από ένα περίπατο στο δάσος Συγγρού ή στους άλλους χώρους πρασίνου που διαθέτουμε.
• Οι σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουμε όλο το χρόνο, που ικανοποιούν όλα τα γούστα και κάθε ηλικία.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο