Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Print Friendly, PDF & Email

Διεύρυνση της συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Θέματα της συνάντησης ήταν πρώτον, η λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, του ΙΣΑ και της «Αποστολής», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δεύτερον η συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ εξετάστηκαν και αυτά που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον», τόνισε ο Γ. Πατούλης αμέσως μετά τη συνάντηση και συμπλήρωσε:

«Επιβεβαιώσαμε τους μεγάλους δεσμούς που συνδέουν την Εκκλησία – και την Αρχιεπισκοπή ιδιαίτερα – με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να μπορέσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έως ότου το κράτος βρει την περπατησιά του και αναλάβει την ευθύνη που του ανήκει. Επιβεβαιώσαμε ακόμη τη μεγάλη και συγκινητική συμβολή των πολιτών- εθελοντών, σε όλες τις δράσεις κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, από το ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Μετάβαση στο περιεχόμενο