Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον κ. Μαξίμ Κισίλιερ, Αν. Καθηγητή του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και Διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου της Φιλοσοφικής Σχολής Αγ.Πετρούπολης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον αναπληρωτή του Πανεπιστημίου της Αγ.Πετρούπολης κ. Μαξίμ Κισίλιερ. 
|download file .jpg 96Kb|

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, πραγματοποίησε στο Δημαρχείο ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και Διευθυντή του Ελληνικού Ινστιτούτου της Φιλοσοφικής Σχολής Αγ. Πετρούπολης κ. Μαξίμ Κισίλιερ.


Ο κ. Κισίλιερ, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους γλωσσολόγους στον τομέα της ελληνικής γλωσσολογίας, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την υποστήριξη της 4μελούς γλωσσολογικής αποστολής στην περιοχή Λεωνιδίου, που έγινε με σκοπό την περιγραφή της τσακωνικής διαλέκτου στην περιοχή. Επίσης ο κ. Κισίλιερ δήλωσε την πρόθεση του Ελληνικού Ινστιτούτου να διευρύνει τους τομείς συνεργασίας με το Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος των Ελληνορωσικών σπουδών.


Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης πρότεινε τη φιλοξενία ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης στο Δήμο Αμαρουσίου, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κισίλιερ για την επίσκεψή του στον Δήμο Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο