Συνάντηση της Υπουργού Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με τον Πρόεδρο  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.Σωτ.Ρηγάκη, τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ.Πατούλη, τον Γεν.Γραμματέα Ελευθ.Γεωργίου, τον Ταμία Δ.Λιανό και τα μέλη Σωτ.Δρίτσα, Ευαγ.Ζαφειρίου, Ν.Μπατάκη και Ευαγ.Παπαφράγκα.
|download file .jpg 426 Kb|

Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με τη συμμετοχή  του Αντιπροέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ κου. Γιώργου Πατούλη.


Αφορμή της συνάντησης με την Υπουργού ήταν η συμβολική αποχή του ιατρικού κόσμου από τα καθήκοντα του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τηλεοπτική ιατροτρομοκρατία και την αήθη επίθεση  από μερίδα Μ.Μ.Ε. και δημοσιογράφων κατά του ΕΣΥ και του κύρους, της ηθικής και της κοινωνικής αξίας των Ελλήνων γιατρών μέσα από τηλεδίκες.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρουσίασε στην Υπουργό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τις κακόβουλες επιθέσεις τηλεεισαγγελέων και τηλεδικαστών κατά του σώματος των Ελλήνων γιατρών και του ΕΣΥ.


Παράλληλα το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου συζήτησε με την κα Υπουργού και άλλα θέματα που αφορούν τον Ιατρικό Κλάδο όπως ο Υγειονομικός χάρτης της χώρας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ιατρικός Κλάδος και το Υγειονομικό Σύστήμα, ενώ αναφέρθηκε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είναι συμβουλευτικό όργανο του Υπουργείου Υγείας.


Ο κ. Πατούλης πρόσθεσε επίσης ότι η πρόληψη της υγείας περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα μέσα από τη λειτουργία των κέντρων πρόληψης και αγωγής της υγείας. Για το θέμα αυτό στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της Υπουργού Υγείας με το  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ΟΤΑ.
Μετάβαση στο περιεχόμενο