Επέστρεψε από την Αϊτή η ανθρωπιστική αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ. Ν.Δούσης Ρασσιάς μαζί με μικρά παιδιά, στο υπαίθριο ιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου που στήθηκε στην πρωτεύουσα της Αϊτής
Porte-au-Prince.
|download file .jpg 59Kb| 


Επέστρεψε χθες από την Αϊτή η ανθρωπιστική αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου, που αποτελούνταν από τα μέλη των «Γιατρών της Ειρήνης»,  κ. Ν.Δούση Ρασσιά, Δημοτικό Σύμβουλο, υπεύθυνο του Δήμου Αμαρουσίου για τις ανθρωπιστικές αποστολές, και τους γιατρούς Δ.Μογνιέ και Θ.Παπαχριστόπουλο.


Η αποστολή παρέμεινε στην πρωτεύουσα της Αϊτής Porte-au-Prince επί μια εβδομάδα, όπου παρείχε ιατρικές υπηρεσίες σε όσους το είχαν ανάγκη, στο υπαίθριο ιατρείο που έστησε εκεί, διαθέτοντας 12 κιβώτια με φάρμακα.


Επίσης, η αποστολή του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε και στη διανομή τροφίμων στους κατοίκους που περνούν δύσκολες ώρες, καθώς μετά το σεισμό υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε τρόφιμα. Η αποστολή διέθεσε συνολικά πακέτα τροφίμων (ζάχαρη, ρύζι, μακαρόνια, ντοματοπολτός, κονσέρβες τόνου) που αντιστοιχούσαν σε 209 οικογένειες.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ.Πατούλης, ο οποίος ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Δούση τονίζει: «Ανταποκριθήκαμε στην αυτονόητη υποχρέωσή μας, η οποία ήταν να στείλουμε στο πλευρό των κατοίκων της Αϊτής γιατρούς για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των τραυματιών, καθώς και τρόφιμα, που είναι το πρώτο που χρειάζονται αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι. Το Μαρούσι είναι ο μόνος Δήμος της Ελλάδας που έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή, προσφέροντας έστω και αυτά τα λίγα στον κόσμο που περνά δύσκολες ώρες.»Μετάβαση στο περιεχόμενο