Στο Μαρούσι το RALLY Ανοίξεως κλασσικών αυτοκινήτων

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 163 KB|

Ένα εντυπωσιακό θέαμα με παλιά κλασσικά αυτοκίνητα απόλαυσαν την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2007, οι Μαρουσιώτες και λάτρεις του αυτοκινήτου,  στο RALLY Ανοίξεως, που διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος στο Μαρούσι, με διοργανωτές το Δήμο Αμαρουσίου και τη Λέσχη CLASSIC MICROCARS.

Στο RALLY «έτρεξαν» 54 ιστορικά αυτοκίνητα αντίκες και συμμετείχαν πάνω από 120 άτομα. Η διαδρομή που διήνυσαν ήταν Μαρούσι- Πεντέλη- Ν. Μάκρη- Σχοινιάς- Καπανδρίτι- Ωρωπός-Μαρούσι.
Η εκκίνηση του αγώνα με αφετηρία την Πλατεία Ευτέρπης στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου και τερματισμό το Δημαρχείο Αμαρουσίου δόθηκε από το δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος με συνοδηγό τη σύζυγό του κ. Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, οδήγησε ένα παλιό αυτοκίνητο τύπου DAX LOTUS SEVEN σε μια συμβολική διαδρομή.

|download _.jpg file 143 KB|

Κηρύσσοντας την έναρξη του αγώνα ο κ. Πατούλης δήλωσε
«Με την πρωτοβουλία μας αυτή να διεξαχθεί φέτος το RALLY Ανοίξεως στο Μαρούσι, ο Δήμος Αμαρουσίου εγκαινιάζει μια ετήσια συνεργασία με τη Λέσχη Classic Microcars που δένει το σήμερα με το παρελθόν. Οι αγώνες με κλασσικά αυτοκίνητα δεν είναι αγώνες ταχύτητας, είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις μια και τα παλιά αυτοκίνητα είναι μέρος της ζωής και ξυπνούν ευχάριστες μνήμες».

Όλοι οι συμμετέχοντες, μετά από 5ωρη και πλέον διαδρομή, τερμάτισαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου όπου ο δήμαρχος Αμαρουσίου απένειμε και τα έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές οι οποίοι ήταν :

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τα τρία ζευγάρια που νίκησαν στο Rally Ανοίξεως.
|download _.jpg file 95 KB|

  • 1ο βραβείο  Αλιμπέρτης Πέτρος και Κανέλλη Βασιλική που πήραν μέρος  ένα αυτοκίνητο PORSCE 912.
  • 2ο βραβείο  Τσαπέπας Πέτρος που πήρε μέρος με ένα αυτοκίνητο GOGOMOBILE COUPE.
  • 3ο βραβείο  Βαλληνδάς Γιώργος και Βαλληνδά Φωτεινή που πήραν μέρος με ένα αυτοκίνητο MG MIDGET.
Κατά την απονομή των βραβείων ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή και έκβαση του αγώνα και  ευχαρίστησε γι΄ αυτό όλους τους συμμετέχοντες και βεβαίως τη Λέσχη αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Ζήκο, που πέρα από την ευθύνη της διοργάνωσης έλαβε μέρος κι εκείνος στον αγώνα ως παλιός λάτρης του RALLY και των κλασσικών αυτοκινήτων.
Στον αγώνα έλαβε επίσης μέρος και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου κ. Μάριος Μαραγκάκης που με συνοδηγό τη σύζυγό του κ. ΄Ελενα Τσουκλείδου «έτρεξε» με ένα παλιό CITROEN SM.

Σημειώνεται ότι η Λέσχη CLASSIC MICROCARS είναι μια λέσχη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ασχολείται με εκδηλώσεις για όλα τα παλιά αυτοκίνητα. Εξειδικεύεται ιδιαίτερα στα μικρού κυβισμού κλασσικά αυτοκίνητα τα οποία οι κοινοί θνητοί ζήλεψαν, αγάπησαν και με μεγάλο κόπο κατάφεραν να αποκτήσουν τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60, αυτοκίνητα που έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους της Ευρώπης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο