Συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 77 KB|

Γιατροί του ΙΚΑ στα ΚΑΠΗ, Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, ανάπλαση των Εργατικών Κατοικιών, θέσεις μερικής απασχόλησης και stage για άνεργους συνδημότες μας περιλαμβάνει το «πακέτο» των παροχών προς το Δήμο του Υπουργείου Απασχόλησης

Το Δήμο Αμαρουσίου επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος , συνοδευόμενος από τους Προέδρους του ΟΑΕΔ Θ. Βερναδάκη, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Θ. Δραγκιώτη, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Κ. Λιάπη και τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ Θ. Αμπαζόγλου.

Αντικείμενο της επίσκεψης του ήταν η συζήτηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη όλων των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο και αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου Απασχόλησης και των εποπτευόμενων Οργανισμών του.

Στη συζήτηση τέθηκε το ζήτημα των μεγάλων χρεών του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, που ξεπερνούν τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης συζητήθηκαν η δημιουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού από τον Ο.Ε.Ε. σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος, η ανάπλαση των όψεων των Εργατικών Πολυκατοικιών απο τον Ο.Ε.Κ., η ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου σε προγράμματα μερικής απασχόλησης  και stage, καθώς και η δυνατότητα να επισκέπτονται γιατροί του ΙΚΑ τα ΚΑΠΗ .

Μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Απασχόλησης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έκαναν δηλώσεις και ανακοίνωσαν το περιεχόμενο των όσων συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη τα οποία ήταν :

  • Εντός του Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσει πρόγραμμα που θα προβλέπει την εβδομαδιαία επίσκεψη γιατρών του Ι.Κ.Α. σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης.
  • Ο Δήμος Αμαρουσίου στο άμεσο προσεχές διάστημα θα παραχωρήσει , ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, στο οποίο θα κατασκευασθεί ένας πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός, με δυνατότητα ημερήσιας φιλοξενίας 100 παιδιών.
  • Αποφασίσθηκε να ενταχθεί ο Δήμος Αμαρουσίου στα προγράμματα μερικής απασχόλησης και stage. Τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για να προσληφθούν μέσα από τα προγράμματα αυτά περισσότεροι από 100 άνεργοι δημότες της πόλης μας.
  • Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας θα προχωρήσει η ανάπλαση των όψεων των Εργατικών Πολυκατοικιών της πόλης, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη του Δήμου που βρίσκεται για το σκοπό αυτό σε εξέλιξη, βάση της οποίας θα γίνει η παρέμβαση αυτή.
  • Ο Δήμος Αμαρουσίου θα ενταχθεί στα καλοκαιρινά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας
  • Όσον αφορά το ζήτημα των χρεών, αποφασίσθηκε να εξεταστούν όλες οι δυνατές λύσεις που θα διασφαλίσουν ότι δεν θα συνεχισθεί και στο μέλλον η ίδια απαράδεκτη κατάσταση, που οδήγησε στη δημιουργία χρεών πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία υποθηκεύουν το μέλλον και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Αμαρουσίου.

Με αφορμή τη συνάντηση και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε με τον Υφυπουργό Απασχόλησης και τους Προέδρους και Διοικητές των Οργανισμών που τον συνόδευαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, Τους ενημέρωσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αμαρουσίου, με σημαντικότερο αυτό των πολύ μεγάλων χρεών προς το ΙΚΑ. Η επίλυση του ζητήματος αυτού είναι πολύ σύνθετη και θα απαιτήσει γενναίες αποφάσεις από πλευράς Δήμου, προκειμένου να μην δημιουργηθούν και στο μέλλον τα ίδια προβλήματα. Συμφωνήσαμε επίσης να προχωρήσουν μια σειρά από έργα και δράσεις, όπως η δημιουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού, η αποστολή γιατρών του ΙΚΑ Αμαρουσίου στα ΚΑΠΗ της πόλης, η ανάπλαση των όψεων των εργατικών πολυκατοικιών, η πρόσληψη άνεργων συμπολιτών μας μέσα απο προγράμματα μερικής απασχόλησης και stage.
Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα τις επαφές μας με τα στελέχη της κυβέρνησης, θέτοντας ως στόχο αφενός την επίλυση των προβλημάτων που μας κληρονόμησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Και αφετέρου την προώθηση μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην αναγέννηση της πόλης.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο