Στις εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε για τα οικονομικά των δήμων συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τη συμμετοχή του στο έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε για τα οικονομικά των δήμων.


 


Στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) με θέμα: «Τα οικονομικά των δήμων» για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης των αιρετών απέναντι στα μέτρα της Κεντρικής εξουσίας που οδηγούν στην ολοκληρωτική κατάρρευση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Στη διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποιείται σε συνέχεια του έκτακτου συνεδρίου του Αυγούστου, ο κ. Πατούλης, συμμετείχε στις διαδικασίες και αποφάσεις του συνεδρίου απέναντι στα ισοπεδωτικά σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης μέτρα, μετά και την ψήφιση του νέου μεσοπρόθεσμου και του προϋπολογισμού του 2013.


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Αδικαιολόγητα η τοπική αυτοδιοίκηση δαιμονοποιείται ως ο αδύναμος κρίκος της κρατικής μηχανής όταν από τα επίσημα στοιχεία και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων προκύπτει ότι το χρέος των Ο.Τ.Α αντιπροσωπεύει μόλις το 0,9% του ΑΕΠ. Σε μία περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση υφίσταται ασφυκτική περικοπή πόρων με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων της, αλλά και υπό την απειλή του μέτρου της διαθεσιμότητας, το μείγμα που δημιουργείται είναι πραγματικά εκρηκτικό. Ενωμένοι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξουμε και να κρατήσουμε ζωντανή την τοπική αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η διόγκωση και η καλλιέργεια ενός κλίματος απαξίωσης του θεσμού τη στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση όσο κανένας φορέας του Δημοσίου συνεισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, το μόνο που δημιουργεί είναι χάος και συμβάλει αρνητικά στην πορεία της χώρας προς την εξυγίανση».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο