Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μουσικό αφιέρωμα στη μεγάλη ιέρεια των γραμμάτων και των τεχνών και μούσα του Αττικ, Δανάη Στρατηγοπούλου

Print Friendly, PDF & EmailΜε τη συμμετοχή πλήθους κοινού πραγματοποιήθηκε το μουσικό αφιέρωμα στην Δανάη Στρατηγοπούλου από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και την Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση « Ελληνικός Σύνδεσμος Παρθενών » σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ.

Με τη συνοδεία της ορχήστρας των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου οι mezzo σοπράνο Ρ. Χαλιώτη και Σ. Καπετανάκου ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες της Δανάης.Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, η Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη, με την Πρόεδρο του Συνδέσμου «ΠΑΡΘΕΝΩΝ» Ευσταθία – Εύα Κολαϊτου, τη βιογράφο του βιβλίου «ΔΑΝΑΗ, το αηδόνι του έρωτα» Π. Μαγουλά – Γαϊτάνου, την ποιήτρια Α. Καλομενοπούλου, τη mezzo σοπράνο Σ. Καπετανάκου, τη διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φ. Κοσκόρου – Παλαμίδη και τα μέλη της Ορχήστρας Καθηγητών του Ωδείου.


Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους φίλων και θαυμαστών της Δανάης Στρατηγοπούλου πραγματοποιήθηκε το μουσικό αφιέρωμα στη μεγάλη ιέρεια των γραμμάτων και των τεχνών και μούσα του Αττίκ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννησή της.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση «Ελληνικός Σύνδεσμος Παρθενών» σε συνεργασία με τα εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012.


Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία μετέφερε στους συμμετέχοντες τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια της στους διοργανωτές για το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός στην πόλη του Αμαρουσίου,αφιερωμένο σ’ ένα από τα πιο λαμπρά ονόματα εκείνης της εποχής.


Για τη ζωή και το έργο της Δανάης μίλησαν η βιογράφος του βιβλίου «ΔΑΝΑΗ», το αηδόνι του έρωτα» Πόπη Μαγουλά Γαϊτάνου και η ποιήτρια Αλίκη Καλομενοπούλου, με προβολή αντίστοιχου ντοκιμαντέρ.


Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Εξαιρετική ήταν η ερμηνεία μεγάλων επιτυχιών της Δανάης από τις mezzo σοπράνο κα Ρένα Χαλιώτη («Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες» του Αττίκ και «Θα ξανάρθεις» των Αλ. Σακελάριου – Κ.Γιαννίρη) και της κας Σοφίας Καπετανάκου σε πέντε μουσικές πρώτες εκτελέσεις της Δανάης.
Τη γενική μουσική επιμέλεια είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κας Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Συνδέσμου «ΠΑΡΘΕΝΩΝ» Ευσταθία-Εύα Κολαΐτου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο