Ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων των Αναβρύτων παρείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην απολογιστική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Ο Άγιος Δημήτριος»

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την ενημέρωση των μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων «Ο ʼγιος Δημήτριος».


 


Εφ’ όλη της ύλης ενημέρωση επί των θεμάτων που άπτονται της γειτονιάς των Αναβρύτων παρείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προς τους κατοίκους της περιοχής δίνοντας το «παρών» στην απολογιστική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων Αμαρουσίου «Ο ʼγιος Δημήτριος». Απαντώντας στα ερωτήματα των κατοίκων, ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις σε τρέχοντα ζητήματα της περιοχής, αλλά και αιτήματα που έχουν κατά καιρούς τεθεί από τους εκπροσώπους του συλλόγου.


Στη διάρκεια της συνάντησης με τους κατοίκους της περιοχής που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε σχετικά με την πρόοδο σε επίπεδο ολοκλήρωσης της μελέτης οριοθέτησης του ρέματος της Σαπφούς, αναφέροντας ότι από την πλευρά του Δήμου έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πιέσεων προς τους αρμόδιους φορείς και το ζήτημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο.


Όσον αφορά στο ζήτημα των ομβρίων υδάτων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ενημέρωσε ότι η περιοχή των Αναβρύτων έχει ήδη συμπεριληφθεί στη σχετική μελέτη. Αναφορικά με τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου ανέφερε ότι έχουν γίνει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες και σύντομα θα μπορεί να διανοιχθεί. Όσο για την καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης επί της οδού Ευκαλύπτων στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πολεοδομική ενότητα των Αναβρύτων, δήλωσε ότι αποτελεί απόρροια των καταγγελιών ορισμένων κατοίκων που δημιούργησαν νομικές και πολεοδομικές εμπλοκές στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών.


Σε ερωτήματα σχετικά με την αξιοποίηση του κτήματος Καρέλλα, ο Δήμαρχος διατύπωσε την πάγια πρόθεση να αναπτυχθούν ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις οριζόμενες χρήσεις γης, ενώ ανέφερε ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας εξετάζονται και σκέψεις για προσωρινή αξιοποίησή του και για τη δημιουργία λαχανόκηπων – βοτανόκηπων.


Από την πλευρά του Συλλόγου ετέθη υπόψη της Διοίκησης το αίτημα των κατοίκων της περιοχής να συμπεριληφθεί και η περιοχή των Αναβρύτων σε ενδεχόμενη τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.


Της εφ’ όλης της ύλης ενημέρωσης του Δημάρχου Αμαρουσίου ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, από τις οποίες αναδείχθηκαν βάσει αριθμού ψήφων οι κάτωθι: Σκότη Βασιλεία, Κουτσουβέλης Δημήτριος, Πεπονάκης Κωνσταντίνος, Γιακουμακάτος Διονύσης, Παππά Αικατερίνη, Δερμερούτης Χρυσόστομος, Βότση Ελένη.


Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, από μέρους της Διοίκησης του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαος Πέππας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, Εξωραϊσμού και Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καρλαύτης, και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αλέξανδρος Μπρέγιαννης.


 


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο