Στην πρώτη γραμμή κατάσβεσης ο Σ.Π.Α.Π στα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς της 16ης Ιουνίου

Print Friendly, PDF & Email

Από το σημείο της φωτιάς πίσω από το εργοστάσιο ΔΩΔΩΝΗ στην Παλλήνη.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο σημείο της φωτιάς συνομιλεί με τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του Συνδέσμου.


Στα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς στην Αττική στις 16 Ιουνίου 2012, εντός αλλά και εκτός των διοικητικών του ορίων, βρέθηκε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) συνδράμοντας ουσιαστικά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με προσωπικό και οχήματα.


Κλιμάκιο εθελοντών με επιτόπια παρουσία του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και συνεργατών μετέβη άμεσα στο σημείο της φωτιάς που ξέσπασε πίσω από το εργοστάσιο ΔΩΔΩΝΗ στην Παλλήνη. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο όπου λόγω των διαδοχικών εκρήξεων σε σταθμευμένα οχήματα έλαβε επιπλέον διαστάσεις και έφτασε μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Σ.Π.Α.Π, πυροσβεστικά μέσα του Δήμου Παλλήνης, η συνεργασία των οποίων ήταν καθοριστική στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.


Ταυτόχρονα κλιμάκιο του Συνδέσμου με υδροφόρα οχήματα και προσωπικό βρίσκονταν στην πυρκαγιά που είχε ξέσπασε σχεδόν παράλληλα σε θαμνώδη έκταση και ελιές στον οικισμό Αύρα στην περιοχή Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Η φωτιά που προκλήθηκε από ηλεκτροσυγκόλληση κατασβέστηκε έπειτα από πολύωρες προσπάθειες και τη συνεργασία του Σ.Π.Α.Π με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο Μαραθώνα.


Τις θερμές του ευχαριστίες για τη συνδρομή του Σ.Π.Α.Π στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα δέχτηκε τηλεφωνικώς εκ μέρους του Σ.Π.Α.Π ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, από το Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λοΐζο.


Αντίστοιχα, εν τη γενέσει τους κατασβέστηκαν οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει, η μία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 16ης Ιουνίου στο νεκροταφείο Πεντέλης, και η δεύτερη το πρωί του Σαββάτου σε οικοπεδική έκταση στην Παλλήνη, επίσης, προκληθείσα από ηλεκτροσυγκόλληση.


Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε με επιστολή του προς τον Σ.Π.Α.Π και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε το προσωπικό του Συνδέσμου μέσω των εθελοντικών δυνάμεων δασοπυρόσβεσης του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας, αλλά και τα μέσα που διέθεσε στο Δήμο στην προσπάθεια για να κατασβηστεί η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, αλλά και για τη σταθερή παρουσία του Συνδέσμου και σε άλλα μέτωπα φωτιάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο