Εντυπωσίασε το κοινό η συναυλία των μαθητών και δασκάλων του Σχολείου Ψαλτικής, παρουσία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες Νικάνωρ Καραγιάννη και Σαράντη Σαράντο, καθώς και εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου και του ιεροψαλτικού χώρου, αλλά και με φίλους της παραδοσιακής μουσικής στη συναυλία μαθητών και δασκάλων του Σχολείου Ψαλτικής.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στη συναυλία του Σχολείου Ψαλτικής στην τελετή λήξης των μαθημάτων.Στιγμιότυπα από τη συναυλία  των μαθητών του Σχολείου Ψαλτικής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία που έδωσαν οι μαθητικές χορωδίες και οι δάσκαλοι του Σχολείου Ψαλτικής, στην τελετή λήξης των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2011 – 2012, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. 


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, φίλοι της παραδοσιακής μουσικής, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου και του ιεροψαλτικού χώρου απόλαυσαν μία ξεχωριστή συναυλία με βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του, που ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξενεί τη συναυλία των μαθητών και δασκάλων του Σχολείου Ψαλτικής μέσα από την οποία αναδεικνύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά. Υπογράμμισε επίσης τη σημαντική αξία που έχει στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε, νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με τη λαϊκή μας παράδοση και να βρίσκουν δημιουργική διέξοδο στη μουσική.           


Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο ʼρχων Λαμπαδάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κος Βασίλειος Εμμανουηλίδης. Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο ʼρχων Υμνωδός της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως κος Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, ενώ ο ‘Αρχων Μαϊστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κος Γρηγόριος Νταραβάνογλου έστειλε τις ευχές τους δι’ αντιπροσώπου.


Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Βασίλειος Μπαλάσης και ο Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος. 


Τις θερμές ευχαριστίες τους προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για την πολύτιμη συμπαράσταση του, «σταθερός αρωγός στο έργο της Σχολής» εξέφρασαν οι ιδρυτές και διευθυντές της Σχολής κ.κ. Κων/νος Φωτόπουλος και Κων/νος Μπουσδέκης, ευχαριστώντας παράλληλα τους μαθητές, καθηγητές, συνεργάτες και φίλους της Σχολής. 


Η αυλαία στην εκδήλωση άνοιξε με τον 20μελή Παιδικό Βυζαντινό Χορό, υπό της διεύθυνση του κου Μπουσδέκη. Οι μικροί μαθητές έψαλλαν με ενθουσιασμό και εντυπωσίασαν το κοινό. Ακολούθως έψαλλε η μαθητική χορωδία, υπό τη διεύθυνση των μαθητών της Σχολής κ.κ. Ζαννή Κοντονάσιου και Δημητρίου Μπριασούλη, οι οποίοι έλαβαν πέρσι το πτυχίο του ιεροψάλτου και το δίπλωμα μουσικοδιδασκάλου αντίστοιχα.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας έκλεισε με μία σπάνιας ομορφιάς και άγνωστη  στο ευρύ κοινό αργή δοξολογία από τη χορωδία των μαθητών, υπό τη διεύθυνση του Κων/νου Φωτόπουλου. 


Στη συνέχεια ακολούθησε το αφιέρωμα στην παραδοσιακή μουσική. Αρχικά ακούστηκαν οργανικοί σκοποί από τα δύο μουσικά σύνολα της Σχολής: Το παιδικό μουσικό σύνολο, υπό την εποπτεία του Διονύση Θεοδόση και το μουσικό σύνολο ενηλίκων, υπό την εποπτεία του κου Αντώνη Απέργη.
Τη σκυτάλη πήρε η παιδική χορωδία παραδοσιακής μουσικής, η οποία υπό τη διεύθυνση της κας Ελένης Δαμανάκη έδωσε μια άλλη «νότα» στην εκδήλωση με τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια της.  Το μουσικό πρόγραμμα έκλεισε με δύο τραγούδια από τους καθηγητές παραδοσιακής μουσικής της Σχολής

Μετάβαση στο περιεχόμενο