Στην περίοδο των ετών 2003 έως 2006 και στην προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, αφορά η Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για κακοδιαχείριση στη Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Δικαίωση του Δημάρχου Γεωργίου Πατούλη, αφού με πρωτοβουλία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου διεξήχθη ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στην εν λόγω  Δημοτική ΕπιχείρησηΗ πρόσφατη αναφορά στην Ετήσια Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για κακοδιαχείριση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας Δήμου Αμαρουσίου, αφορά στην περίοδο 2003-2006, δηλαδή στη χρονική περίοδο της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.


Και δεν αφορά στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, όπως θα μπορούσε εσφαλμένα να εκληφθεί, εξαιτίας του εσφαλμένου τρόπου με τον οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική περικοπή της Έκθεσης.


Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Αμαρουσίου η αρμόδια Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών (Α.Π. ΔΕΚΟ 1093041ΕΞ-13/7/2010).


Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει πορισματική έκθεση (Α.Π. 3621/08-19/2/2009) καθώς και όμοια συμπληρωματική της οικονομικής επιθεωρήτριας (1215-10/3/2009), η οποία αποσαφηνίζει ότι ο έλεγχος αφορά στο χρονικό διάστημα των ετών  2003 έως 2006. Πορισματική έκθεση που έχει κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που διερευνά την υπόθεση.


Με αφορμή το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, που «βάζει τα πράγματα στη θέση τους» κι αποκαθιστά την αλήθεια, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης εκφράζουν την ικανοποίησή τους, αφενός γιατί με δική τους πρωτοβουλία έγινε ο διαχειριστικός έλεγχος. Κι αφετέρου, γιατί διορθώνονται οι εσφαλμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με την αρχική ανακοίνωση της Αρχής.


Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τόνισε πως στο μέλλον θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικές στις ανακοινώσεις τους οι Ανεξάρτητες Αρχές όταν θα δίνουν στη δημοσιότητα τα πορίσματά τους. Με τον τρόπο αυτό και το κύρος τους προστατεύουν, αλλά και δεν δημιουργούνται εσφαλμένες  εντυπώσεις σε βάρος πολιτικών προσώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη για διαφάνεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο