Στη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Στη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση λόγου και τέχνης  του Συλλόγου Αθμονέων, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, την Κυριακή 13  Μαΐου 2016, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας μέλη και φίλους του Συλλόγου που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο,  μίλησε με θερμά λόγια για τις μητέρες ηρωϊδες της σύγχρονης καθημερινότητας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει  κάθε μητέρα  ως συνεκτικός κρίκος της οικογένειας, αλλά και στην κοινωνική και πολιτισμική συμβολή της.
 Μιλώντας για τη «μάνα της καρδιάς», υπογράμμισε ότι αποτελεί μία επιλογή ζωής, μία επιλογή συνειδητή, έλλογη και ώριμη, που ο βιολογικός ρόλος  της μάνας αντισταθμίζεται από το συναισθηματικό ρόλο της μάνας της καρδιάς. « Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς εδώ προς όλες τις μητέρες του κόσμου για την πιο άδολη και ανιδιοτελή αγάπη που προσφέρουν στα παιδιά τους» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της βραδιάς τιμήθηκε η κα Γλυκερία Μοστρού Αντωνέλλου, ως πολύτεκνη μάνα που έχει προσφέρει στην κοινωνία, όχι μόνο ως μάνα και γιαγιά, αλλά και ως Παιδίατρος –Λοιμωξιολόγος με πολύχρονη προσφορά μέσα από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»  και τώρα προσφέροντας εθελοντικά συμβουλευτική ιατρική.

Την εκδήλωση διάνθισαν με μουσική και τραγούδια οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης από το Δήμαρχο Αμαρουσίου τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής των μελών του Συλλόγου.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Αθανάσιος Βελής, Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Ευθύμιος Τσίγκας, Στέφανος Τσιπουράκης και Γεώργιος Ιατρίδης. 

 

Σχετικά αρχείαΣτη μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο