Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ρόλο της οικογένειας στην ενδοσχολική βία

Print Friendly, PDF & Email

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ρόλο της οικογένειας στην ενδοσχολική βία, που διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, το παράρτημα Αμαρουσίου –Πεύκης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας από του βήματος τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη της Οργάνωσης, υπογράμμισε τις σοβαρές και καθοριστικές συνέπειες που έχει η βία στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού, σημειώνοντας ότι «η συστηματική πρόληψη και η κατάλληλη αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο είναι πολύ σημαντική.
Η αρμονική επικοινωνία και η συνεργασία ανάμεσα σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και ειδικούς διευκολύνει το χειρισμό τέτοιων φαινομένων και εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Το θέμα της ημερίδας: «Ενδοσχολική Βία – Ο Ρόλος της οικογένειας» ανέπτυξαν η κα Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η κα Άρτεμις Τσίτσικα, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Εφηβικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Λίνα Κλείτου.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Αθανάσιος Βελής, Δημήτρης Καρλαύτης, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Στέφανος Τσιπουράκης και Γεώργιος Ιατρίδης.

 

Σχετικά αρχείαΥπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ρόλο της οικογένειας στην ενδοσχολική βία_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο