Στα Καρπάθικα μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΠαρουσία πολλών κατοίκων μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης στα Καρπάθικα
|download file .jpg 119Kb||download file .jpg 79Kb|


Σε συγκέντρωση στα Καρπάθικα, παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής των Καρπάθικων, αναφέρθηκε στο έργο της Διοίκησης κατά τα 3,5 χρόνια που πέρασαν. Έργο που έγινε «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από τα προβλήματα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Καταφέραμε όμως, ενωμένοι, να πάμε το Μαρούσι μπροστά, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος.
Ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «όλα τα έργα που γίνονται στο Μαρούσι, στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους αλλά και σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την Κεντρική Εξουσία, χωρίς να επιβαρύνουμε με ούτε ένα επιπλέον ευρώ τους συμπολίτες μας. Κι αυτό γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν έχουμε αυξήσει ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης, αποφασίσαμε μείωση 50% στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες», ενώ τόνισε ότι «Οι Δήμοι όπως διαμορφώνονται από το Σχέδιο Καλλικράτη, χρειάζονται στο τιμόνι τους έμπειρους ανθρώπους, που γνωρίζουν τα προβλήματα των δήμων και τους τρόπους επίλυσής τους. Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την πόλη μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών».


Εν συνεχεία αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή και τα οποία συνοψίζονται ως εξής:


1. Πραγματοποιήθηκαν έργα ασφαλτόστρωσης, διανοίξεων και διαμόρφωσης κρασπέδων στους δρόμους: Κέκροπος, Μεσογείων, Χρυσοχέρη, Αναπαύσεως, Γούναρη, ʼρτης, Κονίτσης, Μουργκάνας, Κ. Παλαμά, Χρυσοχέρη, Δημοσθένους, Παϊσίου, Δ. Μέξη.
2. Η περιοχή αποκτά ένα νέο χώρο άθλησης, καθώς κατασκευάζεται το νέο κλειστό γυμναστήριο στο 2ο Λύκειο.
3. Δημιουργήθηκε ένα νέο ΚΕΠ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Ανατολικού Αμαρουσίου, στην οδό Μεσογείων. 
4. Ανακατασκευάστηκε η πλατεία και η παιδική χαρά Αλωνίων, επί της οδού Μεσογείων.
5. Ανακατασκευάστηκε επίσης την παιδική χαρά  επί των οδών Διακογιάννη και Παπανικολάου.
6. Ενισχύθηκε ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης, τα οποία τοποθετήθηκαν στους περισσότερους δρόμους της ευρύτερης περιοχής των Καρπάθικων.
7. Οι νέοι τις περιοχής έχουν το δικό τους χώρο, με τη δημιουργία του Στεκιού Νέων, στην οδό Κονίτσης, έναν χώρο στον οποίο μπορούν να περνούν δημιουργικά και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.
8. Συνδέθηκαν δεκάδες νοικοκυριά με το δίκτυο αποχέτευσης.
9. Εκπονήθηκε ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη και εφαρμόζονται νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και η κίνηση των οχημάτων.
10. Ανακατασκευάστηκαν τα προαύλια στα 3ο και 11ο Δημοτικά – Νηπιαγωγεία και υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.
11. Ενισχύθηκε το πράσινο, φυτεύοντας περισσότερα δέντρα και φυτά στα πάρκα και τις πλατείες της γειτονιάς.
12. Δημοπρατήθηκε η κατασκευή ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού.
13. Με την τοποθέτηση επί της Λ. Κηφισίας μιας νέας πεζογέφυρας,  οι  μετακινήσεις των κατοίκων των Καρπάθικων προς το Κέντρο γίνονται πιο ασφαλείς.
14. Έγιναν εργασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Κοιμητηρίου.
15. Προγραμματίζεται η κατασκευή Ιερού Ναού στον χώρο έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο.
16. Ενισχύθηκαν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
17. Τοποθετούνται νέες πινακίδες οδοσήμανσης,  σε όλους τους δρόμους της Κοκκινιάς.
18. Αναβαθμίστηκαν οι αθλητικοί χώροι της γειτονιάς και ενισχύθηκαν οικονομικά τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.      

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο