Συγκέντρωση κατοίκων στο Νέο Τέρμα παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
|download file .jpg 167Kb|


Σε συγκέντρωση κατοίκων στην περιοχή του Νέου Τέρματος έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή καθώς και τις δεκάδες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής τα 3,5 χρόνια που πέρασαν.
Οι κάτοικοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον κ. Δήμαρχο για την παρουσία του στην συγκέντρωση και συζήτησαν μαζί του θέματα που αφορούν στην περιοχή, τα προβλήματά τους και τρόπους επίλυσής τους. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα όσα έγιναν στο Νέο Τέρμα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ψαλιδίου μέχρι σήμερα, που είναι:


1.  Έργα οδοποιίας, διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις επί των οδών  : Στρ. Λέκκα,  Κρήτης, Λ. Κατσώνη, Ναυαρίνου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αυτ. Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Αθ. Διάκου, Γρηγορίου Ε’, Ναούσης. Ρέας, Ψαρών, Λακωνίας, Πέλικα, Εγνατίας, Κυρίλλου, Χαράς,, Κορίνθου, ʼργους, Κούσουλα, Καλλέργη, Μυστρά, Ο.Τ. 1053, Κορώνης, Εκάβης, Ηλιάκη, Φθιώτιδος, Λιούτα, Μεθώνης, Ε. Μίλερ.
2.  Κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στην οδό Αυτ. Ηρακλείου ( από Περικλέους μέχρι Θεμιστοκλέους, στις οδούς Δέγλερη,  ʼργους και Λακωνίας, ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων σε τμήματα των δρόμων: Κυρίλλου, Χαράς, Λακωνίας.
3.  Σύνδεση δεκάδων νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης.
4.  Αναβάθμιση της πλατείας Δωδεκανήσου, καθώς και το γήπεδο 5Χ5 στο νότιο τμήμα της.
5.  Ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης επί των οδών: Ναυαρίνου, Σπετσών, Ύδρας, Γρηγορίου Ε’, Μεσολογγίου, Στρ. Λέκκα , Έλλης, Αυτ. Ηρακλείου, Δωδεκανήσου, Δωδεκανήσου και Γρηγορίου Ε’, Διασταύρωση Μεσολογγίου – Δραγούμη – Θεμιστοκλέους, Αθ. Διάκου, Πατρ. Φωτίου, Παν. Τσαλδάρη, Δεληγιάννη, Κρήτης, Φ. Εταιρίας, Κυρίλλου, Λάσκαρη, Λακωνίας, Κω, Χάλκης, Φιλίππου Β’, Ζ. Πηγής, Χαλκιδικής, Πάρκο Τσούμπα, Μ. Ανδρόνικου. 
6.  Νέες πινακίδες οδοσήμανσης.
7.  Νέα παιδική χαρά στο Ψαλίδι, μέσα από το  πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου, σε μία έκταση 4,5 στρεμμάτων επί της οδού Α. Παπανδρέου.
8. Ύστερα από διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής, εκπονήθηκε ολοκληρωμένη μελέτη και εφαρμόσαμε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.
9.  Εκπονήθηκε μελέτη και προωθείται μέσα από δημόσια διαβούλευση μόνιμη λύση, σε συνεργασία με το Δήμο Πεύκης, για το κυκλοφοριακό της Βύρωνος. 
10. Μελετάται την εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Ψαλίδι, που θα προβλέπει δωρεάν στάθμευση για τους κατοίκους.
11. Απομακρύνθηκαν παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή του Ψαλιδίου.
12. Σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής, ενισχύθηκε το πράσινο.
13. Προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της άδειας χρήσης του κληροδοτήματος Χαϊμαντά, ώστε στο χώρο αυτό να δημιουργηθεί ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός, ΚΑΠΗ και Κέντρο Νεότητας.
14. Ανακατασκευάστηκε η αυλή στο 9ο Δημοτικό Σχολείο. 


        

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο