Στα εγκαίνια του νέου Βρεφικού Τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Καψιλείου Ιδρύματος της Ενορίας Πολυδρόσου εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: Μαζί με τις Ενορίες μας στηρίζουμε τους συμπολίτες μας 

Στα εγκαίνια του νέου Βρεφικού Τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Καψιλείου Ιδρύματος της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, παρουσία Υπουργών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Ιερού Κλήρου και πλήθους πολιτών, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, επισημαίνοντας στο χαιρετισμό του ότι « η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στην Παιδεία». Ο Μακαριώτατος είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Καψιλείου Ιδρύματος, υπό την πνευματική σκέπη και αιγίδα του οποίου λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο στο Πολύδροσο.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία ανέγνωσε το μήνυμα  του Δημάρχου, στο οποίο έγινε ειδική μνεία για το θεάρεστο έργο της εκκλησίας και τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Ενορίας Αγίου Πολυδρόσου.

« Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα. Εγκαινιάζουμε τη λειτουργία ενός βρεφικού τμήματος, ως απόδειξη του ύψιστου βαθμού έκφρασης της κοινωνικής αλληλεγγύης που επιδεικνύουν όλοι όσοι ακολουθούν κατά γράμμα το κήρυγμα του Χριστού μας. Δηλαδή αγάπη. Αγνή αγάπη.
Διότι, τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου και του Καψιλείου Ιδρύματος, συνιστούν, μία μεγάλη προστατευτική ομπρέλα αγάπης και ζεστασιάς που περιλαμβάνει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Και αυτός ο βρεφικός σταθμός, που είχα την τιμή να υπογράψω  την άδεια λειτουργίας του μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου, έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του Παιδικού Σταθμού, που εξυπηρετεί τις οικογένειες της πόλης μας, 20 χρόνια τώρα με απαράμιλλη ευσυνειδησία, ζήλο και αφοσίωση.
Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας εδώ σήμερα, μου δίνεται η ευκαιρία να τονίσω και να εξάρω το θεάρεστο έργο της Εκκλησίας μας σε όλη την Επικράτεια, ειδικά τα χρόνια της κρίσης. Χωρίς την Εκκλησία μας και τους φωτισμένους πατέρες, η Ελληνική κοινωνία θα είχε βιώσει την κρίση πολύ χειρότερα.
Και επειδή η κρίση δεν πέρασε, αλλά τη ζούμε ακόμη, θα μου επιτρέψετε να υπενθυμίσω και να τονίσω πως οι δομές του Δήμου μας και οι άνθρωποί μας, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, διοικητικά στελέχη, εθελοντές αποτελούν τον πυλώνα που είναι αρωγός στην κοινωνική συνοχή.
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει πολύ υψηλό δείκτη κοινωνικής προστασίας και σε συνεργασία με την Εκκλησία μας έχει καταφέρει πολλά. Συνεχίζουμε μαζί με τις Ενορίες μας, να στηρίζουμε τους Μαρουσιώτες,τις Μαρουσιώτισες και τα Μαρουσιωτάκια.
Καλή αρχή εύχομαι στο Βρεφικό Σταθμό, είμαι σίγουρος ότι θα διάγει μία σπουδαία πορεία. Είμαστε κοντά σας, είμαστε μαζί σας.»                                                        

Ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου και Πρόεδρος του Καψιλείου Ιδρύματος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάμπρος  Ανδρεάκης ευχαρίστησε  το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για την αδειοδότηση του Παιδικού Σταθμού καθώς και για τη διαχρονική στήριξη της Διοίκησης του Δήμου που ήταν πάντα στο πλευρό του Καψιλείου Ιδρύματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, ο τέως Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαϊδου.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρέστησαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Κωνσταντίνος Ρώτας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

 

Σχετικά αρχείαΣτα εγκαίνια του νέου Βρεφικού Τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Καψιλείου Ιδρύματος της Ενορίας Πολυδρόσου εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου_1

 


Στα εγκαίνια του νέου Βρεφικού Τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Καψιλείου Ιδρύματος της Ενορίας Πολυδρόσου εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου_2

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο