Στα εγκαίνια της νέας μονάδας φιλοξενίας παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία και την έμπρακτη υποστήριξη παιδιών που βιώνουν τη σκληρή πλευρά της ζωής»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στα εγκαίνια του κέντρου φιλοξενίας μητέρων με τα παιδιά τους, ένα έργο που υλοποίησε η Κιβωτός του κόσμου και εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της, ο Πατέρας Αντώνιος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος και παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων και ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο προορίζεται να προσφέρει ζεστασιά, θαλπωρή και ασφάλεια σε κακοποιημένες και άγαμες γυναίκες και παιδιά. Στον χώρο αυτό, που είναι αποτέλεσμα μίας τετραετούς επίπονης προσπάθειας του Πατέρα Αντώνιου, γυναίκες και παιδιά από όλη τη χώρα θα απολαμβάνουν ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης, απαραίτητες για την ομαλή ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο. 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ την Κιβωτό του Κόσμου και προσωπικά τον Πατέρα Αντώνιο για αυτό το έργο, το οποίο δίνει ελπίδα και προοπτική σε πολλές γυναίκες και παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δοκιμάζονται πολύ σκληρά στη ζωή τους.

Πρόκειται για μία αξιέπαινη προσπάθεια η οποία, στις σημερινές πολύ δύσκολες μέρες που διανύουμε, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες, η επιμονή σε συνδυασμό με την αγάπη για το συνάνθρωπο, μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Ο Πατέρας Αντώνιος εδώ και 20 χρόνια έχει μετουσιώσει σε πράξη την αγάπη του για τα παιδιά που μεγαλώνουν με προβλήματα. Το έργο του είναι αξιοθαύμαστο και οφείλουμε να το στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία και την έμπρακτη υποστήριξη παιδιών που έχουν την ανάγκη μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που επιβιώνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες». 

 

Σχετικά αρχείαΣτα εγκαίνια της νέας μονάδας φιλοξενίας παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στα εγκαίνια της νέας μονάδας φιλοξενίας παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2


Στα εγκαίνια της νέας μονάδας φιλοξενίας παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο