Με αμείωτο ρυθμό τα συνεργεία του Δήμου ομορφαίνουν τις γειτονιές του Αμαρουσίου και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων

Print Friendly, PDF & Email

Με αμείωτο ρυθμό εργάζονται τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, της ασφάλειας των πολιτών αλλά και τον εξωραϊσμό σε διάφορα σημεία της πόλης, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της Διοίκησης για μία πόλη σύγχρονη και ανθρώπινη και έναν Δήμο κοντά στον Πολίτη.

Συγκεκριμένα, τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου το τελευταίο δίμηνο έχουν διεκπεραιώσει τις παρακάτω παρεμβάσεις – εργασίες:

  • Αποκατάσταση καταστραμμένων πλακών σε περισσότερα από 40 πεζοδρόμια, πολλά εκ των οποίων υψηλής επικινδυνότητας, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Αμαρουσίου.
  • Αποκατάσταση κατόπιν υποδείξεων των κατοίκων αλλά και έπειτα από αυτοψία των συνεργείων του Δήμου σε 350 σημεία όπου υπήρχαν λακούβες και καθιζήσεις του οδοστρώματος.
  • Τοποθέτηση σχάρας που είχε αφαιρεθεί επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνολικού μήκους 60 μέτρων.
  • Εργασίες αποκατάστασης σκυροδέματος και τοποθέτησης σωληνώσεων όμβριων υδάτων στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.
  • Καθαρισμός και εξωραϊσμός του προαύλιου χώρου των γραφείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στο Ο.Α.Κ.Α κατόπιν αιτήματος.
  • Επισκευές και αντικαταστάσεις σε παγκάκια και κάδους απορριμμάτων σε υπαίθριους χώρους συνάθροισης σε όλη την πόλη.
  • Πλακοστρώσεις σε σημεία των οδών Σισμανογλείου και Λεμονά στη γειτονιά Ηπειρώτικα κατόπιν αιτήματος του τοπικού Συλλόγου Ηπειρωτών.
  • Αποκαταστάσεις οδοστρώματος σε διάφορα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Κυπρίων Αγωνιστών, Κάλβου, Δοξάτου, Μανδηλαρά, Παναγούλη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής εσοχών για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης και απορριμμάτων.

Επί 24ωρου βάσης οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου εργάζονται για την αποκατάσταση βλαβών και την αντικατάσταση λαμπτήρων όπου προκύπτει πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού. Η συστηματική εργασία στην επίλυση των προβλημάτων στον ηλεκτροφωτισμό από μέρους των δημοτικών συνεργείων έχει αποδώσει καρπούς, γεγονός που αποτυπώνεται στα ελάχιστα αιτήματα των κατοίκων που φτάνουν πλέον στην υπηρεσία για ζητήματα ηλεκτροφωτισμού.

Σε καθημερινή βάση, επίσης, τα συνεργεία του Δήμου καλούνται να ανταποκριθούν σε αιτήματα των σχολείων και των σχολικών επιτροπών ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτή σχολική λειτουργία.
 

Με αφορμή τη δίμηνη αποτίμηση του έργου των εξωτερικών συνεργείων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Μαζί με τις υπηρεσίες μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για να διεκπεραιώνουμε κάθε αίτημα και πρόβλημα που ανακύπτει στην πόλη μας και εμπίπτει της δικαιοδοσίας μας. Τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου μας είναι οι «πρωταγωνιστές» στην προσπάθειά μας αυτή. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό υπερβάλλοντας δυνάμεις πολλές φορές για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη, και τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά και το ζήλο τους. Ως Δήμος θέλουμε να είμαστε κοντά στον Πολίτη και το αποδεικνύουμε. Το ίδιο επιθυμούμε και από την πλευρά του Πολίτη. Να γίνει συνεργάτης μας συμβάλλοντας στην προσπάθειά μας να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ασφαλή».

Η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή «Δημότης Αμαρουσίου» (http://politis.maroussi.gr/index.php?content_lang=1&subsite=1&cat_id=1) προσφέρει στον Δημότη τη δυνατότητα να υποβάλει το αίτημά του μέσα από το κινητό του ή το pc και να το παρακολουθεί σε κάθε στάδιο εξέλιξης μέχρι τη διεκπεραίωσή του.

 

Σχετικά αρχείαΜε αμείωτο ρυθμό τα συνεργεία του Δήμου ομορφαίνουν τις γειτονιές του Αμαρουσίου και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο