ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2008

Print Friendly, PDF & Email


 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καθιερωμένες παραστάσεις του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου,  «Σπαθάρεια 2008», που για πέντε μέρες και φέτος (3 – 7 Σεπτεμβρίου) διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους. Το θέατρο, πλημμυρισμένο καθημερινά από τους ένθερμους θιασώτες του λαϊκού μας ήρωα, Καραγκιόζη, απέδειξε για άλλη μια φορά την επικαιρότητα και τη διαχρονικότητα αυτού του ελληνικού παραδοσιακού θεάματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης τίμησε με την παρουσία του το Φεστιβάλ, ενώ εγκαινίασε τις εκδηλώσεις εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αγάπη και την υποστήριξή του απέναντι στην προσπάθεια προβολής του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Μάλιστα, με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι στο δάσκαλο, κ. Ευγένιο Σπαθάρη τόνισε τα εξής:

«. Ευγένιε Σπαθάρη, σε ευχαριστούμε, είσαι η κληρονομιά του Δήμου μας, σε πιστεύουμε, σε τιμούμε, σε αγαπούμε και ότι κάνουμε είναι το ελάχιστο σε αυτά που έχεις κάνει τόσα χρόνια, όχι για το Μαρούσι μόνο, αλλά για όλη την Ελλάδα.
.Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ως δημοτική αρχή, ως πολίτες αυτής της πόλης για να διαφυλάξουμε αυτήν την πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά. Πρωτεύει, όμως, το σπίτι του Καραγκιόζη, το Μουσείο Σπαθάρειο να αποκτήσει τη μόνιμη στέγη του, τη «δική του στέγη» και είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, πάντα με την δική σου σύμφωνη γνώμη και του Διοικητικού Συμβουλίου.   
.Να είσαι καλά, να είσαι υγιής. Την αγάπη μας.
Ευχαριστούμε όλους».

Μετάβαση στο περιεχόμενο