Ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται την Φλόγα της 6ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση του εθελοντισμού και τη δημιουργία μιας κοινωνίας προσφοράς και αλληλεγγύης. Για 2η χρονιά, η πόλη μας υποδέχεται την φλόγα της 6ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, που φέτος διοργανώνεται από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Δωρητών Οργάνων Σώματος και την Ομάδα Φοιτητικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΠΟΣΕΑ.

Στόχος της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Η υποδοχή της Φλόγας θα γίνει την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία στο Ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Βασ. Σοφίας- Κυριακού-αριστερά Βασ. Όλγας-Πλατεία Ευτέρπης-δεξιά Πλατεία Εθν. Αντιστάσεως-αριστερά Βορέα-αριστερά Θεμιστοκλέους- Θησέως- δεξιά Δ. Ράλλη-αριστερά  Χατζηαντωνίου-δεξιά Βασ. Σοφίας-τερματισμός Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στο Δημαρχείο και την  επόμενη μέρα η διαδρομή της θα συνεχιστεί στα Μελίσσια.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι συμπαραστάτης σε κάθε παρόμοια προσπάθεια, με κύριο στόχος μας χρόνο με τον χρόνο να μεγαλώνει ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών. Η κοινωνία της αλληλεγγύης δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας.»
Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου από το Ηράκλειο Κρήτης και θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου στην Πάτρα.

Στόχος της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, με στόχο να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο