Ενημέρωση για τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου που υλοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

 

download _.jpg file 151 KB

Στα έργα και τις ρυθμίσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στη δημόσια συζήτηση-ενημέρωση με εμπόρους και κατοίκους που έγινε χτες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάνοντας έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας  στους 18 μήνες της θητείας της, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων:  • Στην μελέτη που έχει ήδη έτοιμη ο Δήμος και θα υποβάλλει στο Υπουργείο Οικονομίας για χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ, για την ανάπλαση  του εμπορικού κέντρου με το ξήλωμα των κυβόλιθων και τη δημιουργία οδοστρώματος, πεζοδρομίων και πρασίνου. Η σχετική μελέτη προβλέπει έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. Ευρώ.

   • Στις εν εξελίξει αναπλάσεις των οδών Θησέως, Χατζηαντωνίου και Βασ. Σοφίας.


  • Στη δημιουργία του Ειδικού Σώματος Φύλαξης Γειτονιάς καθώς και την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με την πρόσληψη 72 δημοτικών αστυνόμων μέσα στο 2009. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος θα αποκτήσει τον κατάλληλο μηχανισμό για να διαφυλάξει την αισθητική και την εικόνα της πόλης αλλά και του εμπορικού της κέντρου, ενώ θα ενισχύσει και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών του Αμαρουσίου.


  • Στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης. Οι χώροι αυτοί αφορούν: Το πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Κηφισίας  (ο χώρος αυτός όπως ανακοίνωσε ο κ. Πατούλης, μετά από την οριστική απόφαση του Εφετείου περιέρχεται στην ιδιοκτησία του Δήμου). Το υπόγειο πάρκινγκ που θα κατασκευαστεί στην Πλατεία Ευτέρπης από τον ΗΣΑΠ. Ενώ  εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Δήμος να δημιουργήσει υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Γαρδέλη, ενώ σχετική μελέτη έχει γίνει για τη δημιουργία πάρκινγκ σε οικόπεδο επί της οδού Σουρή. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου Παναγόπουλου στη συμβολή των οδών Χατζηαντωνίου και Δημ. Ράλλη, ώστε και εκεί να δημιουργηθούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης. Επίσης αναφέρθηκε στο πάρκινγκ του Αμαλιείου Οικοτροφείου.


  • Στη λειτουργία της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στην οποία προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου και η οποία συνδέει το Μαρούσι με τους όμορους δήμους. Ανακοίνωσε επίσης ότι ο Δήμος μελετά την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων της δημοτικής συγκοινωνίας με νέα, σύγχρονα που δε ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Την ικανοποίησή του για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις αναπλάσεις του κέντρου, όπως τις ανέλυσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε εκ μέρους του εμπορικού κόσμου του Αμαρουσίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γιώργος Παπαχρυσάνθου.
Ο κ. Παπαχρυσάνθου ζήτησε να τηρηθούν τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα στην ολοκλήρωση των έργων που έχουν δρομολογηθεί και συνεχάρη τη Διοίκηση του Δήμου για τη δέσμευση του οικοπέδου Παναγόπουλου ώστε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ.

Στη συνέχεια υπήρξε διάλογος με τους παριστάμενους εμπόρους και κατοίκους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο