Σημαντικές αποφάσεις σε θέματα λειτουργίας της πόλης ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Το κλειστό γήπεδο “Σπύρος Λούης” θα ανακαινιστεί πλήρως και θα γίνει αθλητικός χώρος πρότυπο των βορείων προαστίων» 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου στην 20η τακτική συνεδρίασή του, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, έλαβε μεταξύ άλλων σημαντικές αποφάσεις σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της πόλης. Ειδικότερα:

  • Πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου «Σπύρος Λούης» που θα στεγάσει τα όνειρα της αθλητικής κοινότητας

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την επισκευή και αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου «Σπύρος Λούης»  ανοίγει το δρόμο για την παράδοση στην αθλητική κοινότητα της πόλης ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου γηπέδου καλαθοσφαίρισης.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισήμανε ότι «η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη την ανάγκη των συλλόγων και των κατοίκων προχωρά στο πρώτο βήμα για την αναβάθμιση και τη στατική ενίσχυση του ιστορικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», μέσα από την Ε’ τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.
Η αθλητική νεολαία της πόλης μας και όλοι οι Μαρουσιώτες θα έχουν στη διάθεσή τους για τις προπονήσεις και τους αγώνες ένα σύγχρονο ανακαινισμένο κλειστό γήπεδο, αντάξιο της αθλητικής ιστορίας της πόλης μας.»

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων το κόστος ανέρχεται στο ύψος των 600.000 ευρώ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.

  • Λειτουργία πολυχώρου  δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με στέρηση όρασης, με νοητική στέρηση και αυτισμό στο προς απαλλοτρίωση ακίνητο ΟΤ 23              

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την τροποποίηση του ακινήτου στο ΟΤ 23 στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και ειδικότερα, την κατ’ αρχήν ανάρτηση για την απαλλοτρίωση του ακινήτου αυτού, με σκοπό τη δημιουργία πολυχώρου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δράσεων, για τη διενέργεια κέντρου ημερήσιας φροντίδας παιδιών με στέρηση όρασης, και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών με νοητική στέρηση και αυτισμό.

Το συγκεκριμένο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 1024 τ.μ. είχε παραχωρηθεί στο Σύλλογο των φίλων τυφλών «Ειρήνη Λασκαρίδου» με σκοπό την ανέγερση κτιρίου εκπαίδευσης. Ο συγκεκριμένος σύλλογος από τον 12ο του 2018 δεν διαθέτει ενεργό Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε βέβαια λειτουργεί τα εκπαιδευτήρια αφού ο χώρος παραμένει κλειστός.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε το ακίνητο να ρημάζει, να το προστατεύσουμε από διάφορα επενδυτικά συμφέροντα και να το αξιοποιήσουμε υπέρ των ατόμων με αναπηρία.
Σε συνέργεια με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και το Σύλλογο Τυφλών θα δούμε τι χαρακτήρα θα έχει το κτίριο και πως ακριβώς θα το αξιοποιήσουμε. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά ο Δήμος αποκτά λόγο επί του ακινήτου.»

  • Τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Στούντιο Α (παραρεμάτια περιοχή)

Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε την τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Στούντιο Α (παραρεμάτια περιοχή) και ειδικότερα την κατ’ αρχήν  ανάρτηση, η οποία προβλέπει:

  1. Στην προσαρμογή του ορίου της πολεοδομικής μελέτης στο ανατολικό όρο της νέας οριοθέτησης του ρέματος Αμαρουσίου (Σαπφούς) και
  2. Στην τροποποίηση των ΟΤ Γ 1014 Α , Γ1014,Γ1016 , Γ1017 , Γ1017 Α , Γ1036 , Γ1049 (εγκαταστάσεις του διατηρητέου κτιρίου του ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΤΑ).

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο