Σε κατοίκους της περιοχής του Κτήματος Βορρέ μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους της περιοχής του Κτήματος Βορρέ ανέπτυξε το έργο που έχει υλοποιηθεί στην πόλη, καθώς και το σχεδιασμό και το πρόγραμμα για το Μαρούσι του μέλλοντος.
|download file .jpg 106Kb||download file .jpg 85Kb|


Το έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 3,5 χρόνια ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στις δύο συναντήσεις που είχε το Σαββατοκύριακο με τους κατοίκους της περιοχής του Κτήματος Βορρέ.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι παρά τα δύσκολο και συσωρευμένα προβλήματα που η σημερινή  Διοίκηση κλήθηκε να διαχειρισθεί, όπως το εργασιακό, τη βαριά κληρονομιά από τα χρέη του παρελθόντος, την παγκόσμια και εθνική οικονομική κρίση, την εγκατάλειψη των γειτονιών, με σχέδιο και σκληρή δουλειά πέτυχε το Μαρούσι να γυρίσει σελίδα.
Όλα τα έργα που έχουμε υλοποιήσει στην πόλη στηρίζονται είτε σε δημοτικούς πόρους είτε σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την Κεντρική εξουσία, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ  οι πολίτες σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Ειδικότερα για την ευρύτερη περιοχή των Αναβρύτων και της Νέας Λέσβου το έργο της Δημοτικής Αρχής συνοψίζεται:    
-Στην πραγματοποίηση έργων οδοποιίας – ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις, διαμόρφωση πεζοδρομίων. 
-Στην κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στην οδό Πυθαγόρα.
-Στη σύνδεση δεκάδων νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης.
-Στη λειτουργία του νέου πρότυπου παιδικού σταθμό, στην οδό Παπαναστασίου.
-Στον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων της περιοχής, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους . 
-Στη διασφάλιση της προστασίας του Κτήματος  Καρέλλα, παίρνοντας την απόφαση για την επαναπαλλοτρίωσή του. Πρόθεσή της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει εκεί έναν χώρο αναψυχής και πρασίνου, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους Μαρουσιώτες.
-Στην ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με την τοποθέτηση νέων λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στους περισσότερους δρόμους. 
-Στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών  που βρίσκονται επί των οδών Λ. Ακρίτα και Πεντέλης, και Αλκαίου και Μενάνδρου.
-Στη παράδοση στους κατοίκους ενός νέου κοινωφελή κοινόχρηστου χώρου ( συμβολή οδών Κανάρη και Αγίας Ελεούσης), εκεί που υπήρχε παράνομο υπόσκαφο το οποίο κατεδάφισε η Δημοτική Αρχή.  
-Στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής «Ελληνική Παιδεία», και τη μεταγραφή της πράξης εφαρμογής στο Υποθηκοφυλακείο.
Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την τοποθέτηση πεζογέφυρας που θα συνδέει την περιοχή των Αναβρύτων με το κέντρο του Αμαρουσίου, ενώ προωθείται η εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.    

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο