Σε συνάντηση με τους κατοίκους της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε συγκέντρωση στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων, συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους για ζητήματα που αφορούν την περιοχή τους.
|download file .jpg 109Kb|


Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με κατοίκους της περιοχής των Αγίων Αναργύρων, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010.
Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή τους, εκθέτοντας παράλληλα το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί σε έργα υποδομής και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης.
Σε μία δύσκολη εποχή, σημείωσε ο κ. Πατούλης πετύχαμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά να υλοποιήσουμε έργα που είχε ανάγκη η πόλη μας, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι πολίτες, στηριζόμενοι είτε σε δημοτικούς πόρους είτε  σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την κεντρική εξουσία.           


Μεταξύ των έργων που υλοποιήθηκαν στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων είναι:
– Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. 
– Έργα οδοποιίας – ασφαλτόστρωσης στις οδούς Αγίου  Κωνσταντίνου, Μαραθωνοδρόμου, Διονύσου.
– Συνδέθηκαν νοικοκυριά με το αποχετευτικό δίκτυο. 
– Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της οδού Γράμμου, με παρεμβάσεις που αυξάνουν  το πράσινο και  διευκολύνουν την κίνηση των πεζών.  
– Προωθείται η μελέτη ομβρίων
– Ενισχύθηκε ο δημοτικός φωτισμός, με την τοποθέτηση νέων σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης στις οδούς.
– Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου.
– Δρομολογήθηκε η ανάπλαση της οδού Νερατζιωτίσσης, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για το Μαρούσι του μέλλοντος. Η ανάπλαση προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων, την αύξηση του πρασίνου και τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.
– Πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή προαυλίων χώρων στα 16ο, 8ο 12ο Δημοτικά Σχολεία.
– Διαφυλάχθηκαν με το νέο σχέδιο χρήσεων γης, οι χρήσεις κατοικίας και ο οικιστικός χαρακτήρας της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων.
– Έγιναν εργασίες συντήρησης και ενίσχυσης του πράσινου στην περιοχή.
Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, δωρεάν για τους κατοίκους και με χαμηλό αντίτιμο για τους επισκέπτες.


Όπως σε όλο το Μαρούσι, έτσι και στους Αγίους Αναργύρους , γίνεται συστηματικός οδοκαθαρισμός στους δρόμους της περιοχής. Παράλληλα τοποθετούνται σταδιακά νέες πινακίδες οδοσήμανσης.     

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο