Προς θετική έκβαση οδεύει η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος για τη στέγαση του 8ου γυμνασίου και 9ου λυκείου Αγ. Φιλοθέης, έπειτα από τη νέα κινητοποίηση σχολικής κοινότητας και Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανο Τσιπουράκη, ενώ απευθύνεται δια μεγαφώνου στους συγκεντρωμένους.
|download file .jpg 115 KB|


|download file .jpg 88 KB|

Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, μαθητές, καθηγητές και γονείς συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, προβάλλοντας «ανυποχώρητοι» το αίτημά τους.


|download file .jpg 128 KB|


Τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες, και το προσεχές διάστημα θα έχει υπογραφεί από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) η παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα ανεγερθεί το σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του 8ου γυμνασίου και του 9ου λυκείου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου, έλαβαν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και η αντιπροσωπεία των καθηγητών, γονέων και μαθητών που τους συνόδευαν, στη συνάντηση που είχαν με τον αρμόδιο σύμβουλο του υπουργείου.

Περισσότερα από 150 άτομα, μαθητές, καθηγητές, γονείς, με επικεφαλής αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη, τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαβούλευσης Στέφανο Τσιπουράκη, και τους δημοτικούς συμβούλους Γεώργιο Ζήκο και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά μπροστά από το υπουργείο Παιδείας με αιτήματα την άμεση υπογραφή από την ΚΕΔ της παραχώρησης του οικοπέδου για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τα δύο σχολεία, αλλά και την παρέμβαση του υπουργείου προς τον Οργανισμό Σχολικού Κτιρίου για την προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή του.

Η αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων, στη συνάντηση της με το σύμβουλο της υπουργού Παιδείας ʼννας Διαμαντοπούλου, επί θεμάτων σχολικών κτιρίων Δημήτρη Λουκά, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ενημερώθηκε ότι το υπουργείο ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΚΕΔ και τον Ο.Σ.Κ, και το προσεχές διάστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση. Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι πληροφορήθηκαν ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για την ένταξη της χρηματοδότησης της κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α, όπως τους πληροφόρησε ο κ. Λουκάς.

Σχολιάζοντας τη θετική έκβαση της συλλογικής κινητοποίησης Δήμου και σχολικής κοινότητας για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού ζητήματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Έπειτα από τις επίμονες συλλογικές προσπάθειες μας, Διοίκηση του Δήμου, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να δοθεί στο πρόβλημα οριστική λύση. Η διαβεβαίωση του Υπουργείου είναι ένα θετικό βήμα, βρισκόμαστε, βέβαια, πάντα και σε αναμονή των εξελίξεων. Η συντονισμένη κινητοποίηση με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ως μέσο για τη διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα, συλλογικά και μαχητικά, μέχρι να δούμε το νέο σχολείο να γίνεται πραγματικότητα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο