Παρουσίαση της τέχνης του τροχού στην αγγειοπλαστική

Print Friendly, PDF & Email

Ο Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου θα παρουσιάσει σε ειδική πολιτιστική εκδήλωση την τέχνη του τροχού της Αγγειοπλαστικής την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007 και ώρα 8:00 μ.μ. στα εκθετήρια του Συνεταιρισμού ( Λ. Κηφισίας 207).


Με την εκδήλωση αυτή κλείνει επίσημα ο πρώτος κύκλος επίδειξης της τέχνης του τροχού που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία καθ’ όλο το μήνα Μαϊο και παρακολούθησαν παιδιά, νέοι και φίλοι της κεραμικής τέχνης.


Στόχος των κεραμιστών και αγγειοπλαστών Αμαρουσίου είναι να κρατήσουν ζωντανή την τέχνη των κεραμιστών, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου και κατ’ επέκταση της χώρας μας.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας των κεραμιστών και αγγειοπλαστών Αμαρουσίου δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Η πρωτοβουλία των κεραμιστών και αγγειοπλαστών της πόλης μας φανερώνει το ζωηρό τους ενδιαφέρον να μεταλαμπαδεύσουν την τέχνη τους και στις επόμενες γενιές. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες. Υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια που ενισχύει και προάγει την πολιτιστική μας κληρονομιά.


Στις υψηλές προτεραιότητες μας είναι να ξαναδώσουμε στο Μαρούσι τον πολιτισμό που του ανήκει, να το καταστήσουμε κέντρο πολιτισμού στα βόρεια προάστια, συνδυάζοντας τον σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής».

Μετάβαση στο περιεχόμενο