Δ. Αβραμόπουλος και Γ. Πατούλης εγκαινιάζουν στο Μαρούσι την έδρα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Τη νέα έδρα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α στην οδό Θεμιστοκλέους 3, στο Μαρούσι (πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού του ΗΣΑΠ ) θα εγκαινιάσουν την Τετάρτη 30 Μαίου και ώρα 13.30 ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην τελετή των εγκαινίων ο Υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος θα αναφερθεί στο νέο ρόλο που θα κληθούν να παίξουν οι Δήμοι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.


Υπενθυμίζεται ότι το Διαδημοτικό Δίκτυο ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια και αριθμεί 32 Δήμους -μέλη , ενώ επιπλέον 23 Δήμοι απ όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης.


Το Δίκτυο έχει δρομολογήσει μια σειρά από σημαντικές δράσεις που αφορούν την συνένωση των δυνάμεων των Δήμων στο τομέα της πρόληψης και της υγείας, τη δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των δομών υγείας στους Ο.Τ.Α και τη διαδημοτική συνεργασία για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και υγείας.


Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έδρας του Δικτύου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Έχει φτάσει η ώρα και στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη ανεπτυγμένη Ευρώπη η πρόληψη να γίνεται μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτά αναμένουμε από πλευράς Πολιτείας τη νομοθετική κατοχύρωση προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να ασκεί προληπτικά προγράμματα υγείας στις τοπικές κοινωνίες ».


Σημειώνεται ότι παράλληλα με την τελετή εγκαινίων της νέας έδρας του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, θα γίνουν και τα εγκαίνια του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου , το οποίο πρόκειται να στεγαστεί στον ίδιο χώρο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο