Ειδική εκδήλωση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, την Τρίτη, 29 Μαίου 2007 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης : Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών και η σωστή διατροφή αποτελούν βασικά όπλα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σημερινής μάστιγας της παχυσαρκίας.


”Η μάστιγα της παχυσαρκίας, η πρόληψη και η καταπολέμησή της” , είναι το θέμα επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, την Τρίτη 29 Μαίου 2007 και ώρα 20.00΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Στόχος της εκδήλωσης – όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης – είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις συνέπειες της παχυσαρκίας στην υγεία και η ενημέρωσή τους για όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν την πρόληψη και την καταπολέμηση της νόσου.


Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου θ΄ αναφερθεί «στις κοινωνικές ευθύνες και την ανάγκη κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση της μάστιγας της παχυσαρκίας».
Επίτιμος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, διαβητολόγος κ. Ιωάννης Ιωαννίδης , ο οποίος θ αναφερθεί ”στην ιατρικη άποψη για τις δίαιτες της μόδας και την αλήθεια για τα προιόντα light”.


Ο αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διατροφής της Γεοπωνικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ .Αντώνης Ζαμπέλας θα μιλήσει για τους ”κανόνες σωστής διατροφής ,την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας”.
Ο παθολόγος -διατροφολόγος κ. Δημήτρης Δελλής , διευθύνων σύμβουλος του Επιστημονικού Διαιτολογικού κέντρου VITA EQUALIS θ αναφερθεί στο ” αν παχυσαρκία είναι αισθητικό πρόβλημα ή νόσος”.
Ο παθολόγος και διευθυντής του Ιατρικού Τομέα του VITA EQUALIS θα μιλήσει για ”τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας , τα εγκεκριμένα προιόντα από τον ΕΟΦ και τους πιθανούς κινδύνους από τα σκευάσματα που κυκλοφορούν ελεύθερα”.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης πρόκειται να διανεμηθεί δωρεάν βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επιστημόνων σχετικά με την σωστή διατροφή και την παχυσαρκία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο