Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου ‘Αθμονέων’ με την έναρξη του Τριωδίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμές ευχές με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ‘Αθμονέων’.
|download file .jpg 125KB|Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Συλλόγου ‘Αθμονέων’. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με φίλους του Συλλόγου.
|download file .jpg 117KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ‘Αθμονέων’. Δίπλα του η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μ. Χατζηδημητράκη – Λύτσικα και μέλη του Δ.Σ.
|download file .jpg 98KB|


Στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο στην αρχή του Τριωδίου ο Σύλλογος ‘Αθμονέων’ ήταν προσκεκλημένος και παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία εκατοντάδων φίλων και μελών του συλλόγου, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011.


Στον χαιρετισμό του ο κ.Δήμαρχος συνεχάρη την Πρόεδρο κα Μαρούλα Χατζηδημητράκη -Λύτσικα και τα μέλη του Δ.Σ. για την πολύ επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, προσθέτοντας ότι ‘το Μαρούσι με σειρά πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν τόσο ο Δήμος, όσο και οι σύλλογοί του διατηρεί και μεταφέρει στις επόμενες γενιές τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας μας’.
 ‘Ενωμένοι -πρόσθεσε ο κ.Πατούλης-  θα διεκδικήσουμε, ακόμη και εάν χρειασθεί με αγώνες, όσα οφείλει η κεντρική εξουσία στην πόλη μας, με την υπόσχεση ότι το Μαρούσι θα συνεχίσει να προοδεύει, με στόχο να γίνει πρότυπη πόλη στην Αττική’.


Παράλληλα, ο κ.Δήμαρχος αναφερόμενος στην μεταστέγαση του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου τόνισε ‘σήμερα η συλλογή του Μουσείου στεγάζεται σε ένα νέο, λειτουργικό κτήριο, στο κέντρο της πόλης, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, πληρώντας τις σύγχρονες προδιαγραφές της Μουσειολογίας και τις αρχές της συντήρησης έργων Τέχνης. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, μπήκε τέλος στην μέχρι πρότινος απαράδεκτη κατάσταση, κατά την οποία πολύτιμα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου εκτίθεντο επί σειρά ετών σ’ ένα εντελώς ακατάλληλο, ημιυπόγειο χώρο, γεγονός που δεν τιμούσε την ιστορική πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.


Μάλιστα ο κ.Δήμαρχος προανήγγειλε ότι σύντομα θα ορισθεί ένας χώρος μέσα στο Μουσείο που θα φέρει το όνομα της κας Μαρούλας Χατζηδημητράκη, τιμής ένεκεν για την προσφορά  και τη συμβολή της στην ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο