Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 598  KB||download _.jpg file 720 KB||download _.jpg file 1.012 KB|

Με τη  παρέλαση των σχολείων της πόλης μας, των προσκόπων και αντιπροσωπείας της εθνικής αντίστασης,  κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, βουλευτών,  Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της Νομαρχίας Αθηνών, των δικαστικών και αστυνομικών αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου.

Μετά την δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων.

Τη σημασία της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου  για τον  Οικουμενικό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα ζητήματα που κυριαρχούν στην διεθνή σκηνή και τόνισε: «Ο έμπρακτος σεβασμός στις σχέσεις καλής γειτονίας, ζήτημα που αφορά στην ουσιαστική επιδίωξη της περιφερειακής σταθερότητας και συνεργασίας, αποτελεί  θεμελιώδη και απαράβατη αρχή για την χώρα μας. Και είναι, ταυτόχρονα, αυτονόητη προϋπόθεση που ισχύει διεθνώς για την οικοδόμηση συμμαχικών ή εταιρικών σχέσεων μεταξύ κρατών. Αυτή πρέπει να είναι η ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας. Και από τη θέση αυτή δεν πρέπει κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Προβάλλοντας άλλωστε τη θέση αυτή η Ελλάδα μιλά με όρους σταθερότητας και συνεργασίας, με όρους του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Μόνον ο αμοιβαίος σεβασμός και η συνεργασία μπορούν να αντικαταστήσουν την καχυποψία και την αντιπαράθεση. Σε μια εποχή αλλαγών και αβεβαιότητας, οι σύγχρονοι Έλληνες οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι εμπνεόμαστε σταθερά από τις ίδιες πανανθρώπινες αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας. Κι αυτό είναι η ελάχιστη αρμόζουσα αναγνώριση της θυσίας τους.
Γι αυτό μέρες σαν τη σημερινή ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που έχουμε για να σκεφτούμε τι κατάφερε ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός,  όχι μόνον το 1821, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας.
Τα κατορθώματα αυτά μας εμπνέουν. Και χάρη σε αυτά μας διαπερνάει μια αύρα αισιοδοξίας ότι αυτός ο τόπος, αυτή η χώρα, αυτός ο λαός, έχει ατέλειωτες δυνατότητες, αρκεί να αφήσουμε πίσω φίλαυτες πρακτικές, μίζερες συμπεριφορές. Nα αντλήσουμε παραδείγματα από αυτόν τον αγώνα αυτών των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία μας.
Για να οδηγήσουμε την πατρίδα ακόμη πιο ψηλά».

Μετά την παρέλαση ακολούθησε δεξίωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, όπου οι πολίτες αντάλλαξαν ευχές με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.
Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο