Μια μοναδική συναυλία της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

«Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό…»
download _.jpg file 532 KBdownload _.jpg file 624 KB


Για άλλη μια φορά μάγεψε με τις ερμηνείες της η μεικτή χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, σε μια μοναδική συναυλία που έδωσε χτες στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «ΔΙΑΝΑ»,  τιμώντας την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τη συναυλία διοργάνωσαν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού.

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένας Χαλιώτη, της Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Γλυκερίας Μοστρού, του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Ιωάννη Βακαλόπουλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου, η καταξιωμένη μαέστρος, μέσα από ένα επιμελημένο επετειακό ρεπερτόριο, «ανέβασε ψηλά» τους παρευρισκομένους, υμνώντας την ανδρεία της γνήσιας ελληνικής ψυχής και τιμώντας τους ήρωες του ΄21 που πάλεψαν για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιελάμβανε τραγούδια και ποίηση για τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» σε μουσική Τερψιχόρης Παπαστεφάνου και στίχους Πάνου Παναγιωτούνη και Έλλης Παπαδημητρίου.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε τραγούδια εμπνευσμένα από τους αγώνες τους λαού μας σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη και Γ. Σεφέρη.

Απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αφού ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές και τα μέλη της μεικτής χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου, προσφώνησε με ιδιαίτερη θέρμη την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου στην οποία ευχήθηκε «να είναι πάντα καλά να μας χαρίζει τέτοιες συναυλίες» και επεσήμανε πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα της εθνικής μας επετείου στη σημερινή εποχή και τα δύσκολα ζητήματα που καλείται να διαχειρισθεί η πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο