Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης συμμετέχει στο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο, δηλώνοντας την συμπαράστασή του στα άτομα με αναπηρία.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης συμμετέχει στην πορεία των Ατόμων με Αναπηρία προς τη Βουλή.


Στην πανελλαδική μεγαλειώδη κινητοποίηση των συλλόγων και φορέων των Ατόμων με Αναπηρία κατά το Παναναπηρικό Συλλαλητήριο έλαβε μέρος ο Δήμος Αμαρουσίου. Σε μια πανστρατιά διαδήλωσης για την προστασία της αναπηρίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης δήλωσε τη συμπαράστασή του στα άτομα με αναπηρία που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση από τα βάρβαρα μέτρα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.


Ο κος Πατούλης τόνισε: «Στηρίζουμε την ισότιμη ένταξη και την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Παλεύουμε ενάντια στη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων, των μισθών, των ελάχιστων φοροαπαλλαγών, ενάντια στην καταβαράθρωση του προνοιακού συστήματος, των σχολείων και της υποχρηματοδότησης του συστήματος δημόσιας υγείας. Δηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας στο λουκέτο του Σικιαρίδιου Ιδρύματος. Καλέσαμε τους ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο «λουκέτο» που αποκλείει εκατοντάδες παιδιά με νοητική υστέρηση από την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη.  Διαμαρτυρηθήκαμε για τη συμμετοχή των χρονίως πασχόντων στη φαρμακευτική αγωγή, στηρίξαμε τα αληθή αναπηρικά επιδόματα που αποτελούν ανάσα στις πολυέξοδες παροχές υγειονομικών υπηρεσιών στα ΑμεΑ, ένα περισσότερο σήμερα που τα ασφαλιστικά ταμεία κλείνουν τις πόρτες τους»


Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ΠΑΡΩΝ για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ισότιμη Υγεία, την ισότιμη Ένταξη και την Προσβασιμότητα σε όλες τις κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία.»


Στη Παναναπηρικό Συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης από το Δήμο Αμαρουσίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Γαρδέλης, και οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι  Νώντας Κατσιγιάννης,Λευτέρης Μαγιάκης, Πέτρος Κούκουζας και Δάμων Κλαπάκης.     


 Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια από όλη την Ελλάδα κινήθηκε προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε με τα κόμματα του Κοινοβουλίου και εξέθεσε τα αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο