Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας

Print Friendly, PDF & Email


 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο.


|download _.jpg file 507 KB|


Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου βρέθηκε , προσκεκλημένος του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, για να παραστεί στα επίσημα εγκαίνια της ανακαινισμένης βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τα οποία έγιναν την Παρασκευή, 9 Μαΐου.


Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπία του Δήμου Αμαρουσίου, η μόνη αντιπροσωπία Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχε προσκληθεί, είχε σειρά συναντήσεων με ανθρώπους της ελληνικής παροικίας και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας της Αλεξάνδρειας, κ. Χαράλαμπο Κατσιμπρή, με τον Γενικό Πρόξενο κ. Γεώργιο Διακοφωτάκη.


Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε επίσης την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το σπίτι στο οποίο έζησε ο μεγάλος έλληνας συγγραφέας Κων/νος Καβάφης και το Ελληνικό Σχολείο της  Αλεξάνδρειας, το οποίο είναι παραμελημένο, ενώ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο. Ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε με θέρμη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, υπενθυμίζοντας ότι στα πρώτα βήματα της ιεροσύνης του είχε περάσει από το Μαρούσι, έχοντας ως δάσκαλό του τον πατέρα Σαράντη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών του σπιτιού του Κωνσταντίνου Καβάφη στην Αλεξάνδρεια.


|download _.jpg file 516 KB|


Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, να σταθεί αρωγός στην ιεραποστολική αποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με την αποστολή γιατρών και με άλλους τρόπους που θα καθοριστούν σε συγκεκριμένο χρόνο. Ο κ. Πατούλης κάλεσε τον Παναγιώτατο στο Μαρούσι, για να εγκαινιάσει το φθινόπωρο την «Βορέειο Βιβλιοθήκη».


Στο περιθώριο των εγκαινίων της πατριαρχικής βιβλιοθήκης, ο κ. Πατούλης είχε συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες που βρέθηκαν στην Αλεξάνδρεια, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Θ. Κασίμη, καθώς και τον δωρητή και ευεργέτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Τάκης Αράπογλου, με χορηγία της οποίας πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση της βιβλιοθήκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο